Avrupa’dan saygın ödül

Yaşar Üniversitesi, AB Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi tarafından İnsan Kaynakları Müdürlüğü ekibi bilgi desteği ile yapılan başvuru sonucunda, Avrupa Komisyonu’nun “Araştırmacılar İçin İnsan Kaynakları Stratejisi (HRS4R)- Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülü”nü almaya layık görüldü.

  • 0
  • 248
Avrupa’dan saygın ödül
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi, AB Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi tarafından İnsan Kaynakları Müdürlüğü ekibi bilgi desteği ile yapılan başvuru sonucunda, Avrupa Komisyonu’nun “Araştırmacılar İçin İnsan Kaynakları Stratejisi (HRS4R)- Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülü”nü almaya layık görüldü. Yaşar Üniversitesi, Türkiye’de bu ödülü alabilen üçüncü üniversite oldu.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin uluslararasılaşmasına kurulduğu günden bu yana büyük önem verdiklerini belirterek; “Ulusal ve uluslararası projeler ve iş birlikleriyle gelişen araştırma süreçlerimizde uyguladığımız insan kaynakları politikalarımızla “uluslararası bir ödüle” layık görülmemiz bizler için gurur verici oldu. Üniversitemizin hem ulusal hem de uluslararası araştırmacılar için önemli bir gelişim ve üretim merkezi olması için çabalarımız devam ediyor. Bu yöndeki çalışmalarımızın artarak sürdürülebilmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

BİLİM VE ARAŞTIRMA AĞI

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Levent Kandiller ise bu ödülün, üniversitenin yıllardır süregelen araştırma süreçleri, projeleri ve eğitim iş birlikleri ile Avrupa’daki prestijli üniversiteler ağının bir parçası olduğunu gösterdiğini ifade etti. Prof.Dr. Levent Kandiller, şunları söyledi: “Sadece eğitimde değil araştırmada da belirli ilkelere ve önceliklere olan taahhüdümüzü bu ödül başvuru sürecinde yeniledik. Aynı zamanda detaylı bir kurumsal ihtiyaç analizi ile önümüzdeki yıllar için de bu konudaki yol haritamızı çizdik. Araştırmacılarımızın çalışma süreçlerinde açık, şeffaf ve liyakat esasına dayalı istihdama ilişkin prensipleri benimsemiş bir üniversite olarak bu prensiplerin uygulamadaki yansımalarını geliştirme arzumuzu daha da pekiştiren bir ödül oldu.”

ÖNEMLİ BİR ÖDÜL

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve AB Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gökay Özerim de Türkiye’den bu ödüle layık görülen üçüncü üniversite olduklarını belirterek, ““Avrupa Araştırma Alanı, şu anda dünyanın en önemli bilgi ve inovasyon üretim merkezlerinden biri haline dönüşmüş durumda. Ülkemizin bu alana katkı sağlayabileceği ya da çıktılarından faydalanabileceği birçok unsur bulunuyor. Üniversiteler ve araştırmacılar bu noktada en önemli bağlantı noktaları görevini üstleniyorlar. Bu ödül de kurum olarak üniversitemizin bu süreçlerde sorumluluk üstlenmeye yönelik iradesini sergilemesi açısından önem taşıyor. “diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv