Avrupa fatihi

  • 0
  • 784
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalya’daki Euro League-2 grup eleme serisinde 3 galibiyet alarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Ülkemizi Euro League 2’de temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalya’daki grup maçlarında 3 galibiyet, 1 yenilgi alarak bir üst tura çıkmayı başardı.
İlk gün Le Cannet’i 57-74’lük skorla geçen İzmir Büyükşehir Belediyespor, aynı gün ikinci maçında grubun güçlü takımı Polisportiva Amicacci’ye 43-80 mağlup oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor, ikinci gün sabah seansında oynanan kritik mücadelede RSC Köln 99’ers takımını 70-55’le geçti. İzmir temsilcisi akşam seansındaki maçta ise KIK Zamj Gradacac’ı 67-43 yenerek gruptan çıkmayı başardı.

Son 12 yıldır katıldığı Avrupa kupalarında sürekli gruptan çıkmayı başaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı başarıyı bir kez daha tekrarlarken Antrenör Harman Yazıcıoğlu, büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Genç bir ekiple yola çıktıklarını vurgulayan Yazıcıoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyespor, son 12 sezondaki başardıklarıyla tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa’nın en önemli temsilcilerinde biri olurken, bir ekol yarattı. Yabancı oyuncularla takviyeli ve büyük bütçeli takımlara karşı, İzmirli sporcularımızın azmiyle mücadele ediyoruz. Aldığımız başarı bu açıdan ayrı bir önem taşıyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv