Avrupa'nın en iyi mühendisi aranıyor

  • 0
  • 1.343
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi BEST-İzmir Topluluğu tarafından 16-17 Mart 2013 tarihlerinde Mühendislik Yarışması düzenlenecek. 
Sloganları "Avrupa'nın En İyi Mühendisi Sen Olabilirsin" hedefleri, "Ege Üniversitesi Mühendislik Yarışması'na katıl farkını ortaya çıkar ve Avrupa'daki büyük finale gitmeye hak kazan" olan topluluk sadece mühendislik öğrencileri değil herkesin yarışmaya katılabileceğini söylüyor.
 
NASIL BİR YARIŞMA?
Ege Üniversitesi Mühendislik Yarışması 2010'dan bu yana BEST Izmir tarafından düzenleneni yarışmacıların belirli bir zaman diliminde, iki farklı kategoride, yarışma günü öğrendikleri konulara soyut veya somut çözümler getirdiği Avrupa Finali olan 80 mühendislik yarışmasından biri.
İki kategoriden oluşan yarışmanın başlıkları “Mühendislik Tasarımı”ve yaka Analizi” olarak belirlendi.
 
MÜHENDİSLİK TASARIMI
Mühendislik tasarımında yarışmacılar yarışma günü öğrendikleri konu üzerine somut bir çözüm üretmeye çalışıyor. Verilen konu üzerine belirlenen sürede 4 kişilik takımlar tasarımlarını tamamlıyor. Sonunda tasarımlar akademisyen ve şirket yetkililerinden oluşan jürilere sunuluyor. 
 
VAKA ANALİZİ
Vakalar, gerçek ya da kuramsal bir iş durumunu temel alan, belli gerçekler ve veriler içeren çalışmalar. Vaka analizinin amacı mantıksal bir yapı oluşturarak, iş problemlerini çözme yeteneğini arttırmak. Vakalardaki konular belli bir kişiye, şirkete ya da iş koluna ait değil. Genellikle birden çok strateji maddesini ele almayı gerektiriyor. Vaka Analizi yarışmacıları da yarışma konusunu yarışma günü öğrenip gün içerisinde jüriye sunumlarını yapıyor.
 
BEST-İZMİR TOPLULUK ÜYELERİ NELER DEDİ?
Makine Mühendisliği Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Veysel Anıl Giray(18), "Bu Avrupa'nın en büyük mühendislik yarışmalarından bir tanesi, 80 tane yerel ayağı olan yarışmanın bir ayağı biziz. Bunun dışında 13 tane de ulusal ayağı olan yarışmanın bu seneki finali Polonya'nın Varşova şehrinde düzenlenecek. Kendini kanıtlamak isteyen herkesi yarışmamıza bekliyoruz"
 
Gıda Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Begüm Özçetik(18), "76 üyeden oluşan bir topluluğuz ve yarışmanın organizasyonu için dört aydır çalışıyoruz. Kendine güvenen, ben tasarlarım diyen ve fırsat yakalamak isteyen herkesi bu yarışmaya davet ediyoruz"
 
Su Ürünleri Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Özgün Öncül(21); "İnsanlar buraya geldiklerinde kendi görsel becerilerini bir kere daha görmüş olacaklar. Eğer buradan birinci olarak ayrılırlarsa diğer üniversitelerin birincileriyle bir araya gelip onlarlarla yarışabilecekler. Türkiye ayağında da birinci olurlarsa Avrupa'ya gidip orada yarışma fırsatı elde edecekler"
 
Yarışma:16-17 Mart 2013 tarihlerinde yapılacak, Son Başvuru:10 Mart

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv