Ay-yıldızımızı buza kazıyacaklar

  • 0
  • 685
Ay-yıldızımızı buza kazıyacaklar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin çiftler buz patenindeki tek milli sporcuları Çağla Demirsal ve Berk Akalın, Gediz Üniversitesi’nde eğitim alacak. 2013’te dünyanın en iyileri arasına giren başarılı çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerinde hazırlanacakları 2018 Kış Olimpiyatları’ndan madalyayla dönmek istiyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Kalbimiz onlar için atıyor” diyor...

Türkiye’nin buz pateninde madalya umudu bağladığı milli sporcular Çağla Demirsal ve Berk Akalın, Gediz Üniversitesi öğrencisi oldu. Lise eğitimlerini ABD’de tamamlayan başarılı çift, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğrenim görecek.
Çiftlerde ay-yıldızlı formayı temsil eden tek sporcular olan Çağla ve Berk, bir yandan derslere girecek bir yandan da 2018’de Güney Kore’de gerçekleştirilecek Kış Olimpiyatları’na İzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerinde hazırlanacak. 2012’deki Ice Challenge Yarışması’nda birinciliğe ulaşan, 2013’te düzenlenen 38'inci Dünya Gençler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda finale kalarak en iyiler arasına giren milli patenciler, bu alanda ülkemize ilk olimpiyat madalyasını kazandırıp ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyor.

Bu güzel şehir uğurlu gelecek
İzmir’in kendilerine uğurlu geleceğine inanan Çağla ve Berk, “Bu güzel şehre ve üniversitemize olimpiyat madalyası hediye edebilirsek ne mutlu bize. Bunun için kendimize güveniyoruz, iyi hazırlanarak bu hayalimizi gerçeğe dönüştürebiliriz” dedi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de başarılı 2 milli sporcunun Gediz Üniversitesi öğrencisi olmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, “Kalbimiz onlar için atıyor, her zaman yanlarında yer alacağız. Milli formayla elde edecekleri her başarı bizim için kıvanç kaynağı olacak” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv