Ayasuluk yeniden canlanıyor

  • 0
  • 900
Yazı Boyutu:

Selçuk’un önemlitarihi varlığı olan Ayasuluk Kalesi’ni turizme kazandırmak amacıyla restorasyonçalışmaları yıllardır sürerken, ihalesi tamamlanan “Ayasuluk Kalesi ve Çevre DüzenlemeProjesi” kapsamında Ayasuluk Cafe’nin düzenlenmesine başlanıyor.

Selçuk Belediyesi, 2012 yılının Aralık ayında  2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını KorumaBölge Kurulu tarafından onaylanan Ayasuluk Kalesi  ve Çevre Düzenleme Projesi’nin ilk ayağıvatandaşlar tarafından Girne Köftecisi olarak da bilinen alanda yapılacakdüzenlemelerle başlıyor.

Girne Köftecisi olarak bilinen alanı ev yemekleri yapan birrestorana dönüştürerek etrafında çevre ve peyzaj düzenlemesi yapacak olanSelçuk Belediyesi, binanın güney kısmında kalan alanı ise kardeş şehirlermeydanı olarak düzenleyecek. Alanda 40 metrekare boyutunda Selçuk’un bütündönemlerine ait  sembolleri ve kardeşşehirlerin isimlerini taşıyan sanatsal seramik rölyef yer alacak.

Toplam 2bin 200 metre kare alanda restoran binası, çevre,peyzaj düzenleme ve meydan oluşturma projeleri için bir hafta içerisindeçalışmalara başlayacaklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin VefaÜlgür, “Tarihi Ayasuluk Kalesi’ni ilçeye kazandırmak ve tekrardan canlandırmakiçin başlattığımız çevre düzenleme projemizin ilk ayağı olan çalışmalarımızınihale sürecini tamamladık. Yüklenici firma bir hafta içerisinde faaliyetegeçecek ve Eylül ayında projemizin ilk etabı tamamlanacak” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv