AYDINLAT BİZİ OPERA 25 Aralık’ta Elhamra Sahnesi’nde…

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 25 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 20.00’da AYDINLAT BİZİ OPERA adlı müzikli oyunun İzmir Prömiyerini gerçekleştiriyor.

  • 0
  • 729
AYDINLAT BİZİ OPERA 25 Aralık’ta Elhamra Sahnesi’nde…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi, 25 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 20.00’da AYDINLAT BİZİ OPERA adlı müzikli oyunun İzmir Prömiyerini gerçekleştiriyor.
 
Dünya opera tarihinden kesitlerin işlendiği Aydınlat Bizi Opera, Şahan Gürkan tarafından projelendirildi. Çeşitli opera, operet ve müzikallerden bölümlerin seslendirildiği eser, bir metne bağlı olarak sahneye aktarılıyor. Ülkemizden de örneklerin eklendiği Aydınlat Bizi Opera, aryalar, düetler ve türkülerle süslü bir sahne gösterisidir.
 
Orkestra düzenlemelerini Onur Altıparmak’ın yaptığı Aydınlat Bizi Opera, Şef Ahmet Kahyaoğlu yönetiminde ve Şahan Gürkan rejisi ile sahneleniyor. Koreografisi Murat Akaoğlu, dekor ve kostümleri Gülden Sayıl tarafından hazırlanan eserin ışık tasarımcılığını Müfit Özbek üstleniyor. Eserde rol alan solistler şunlar: Melisa Özdemir, Burcu Ömür Zeybek, Başak Narin, Evrim Özülgen, Mehmet Alp Özkazanç, Serkan Taylan, Barış Veral, Burak Karaoğlanoğlu, Cihan Özmen, Gökhan Varkan, Burak Bardakçılar, Mehmet Burhaniye, Barış Yener. Bale sanatçıları; İpek İbrahimoğlu, Özge Güven, Simge Yaman, Can Alçiçek, Bilgehan Gültekin ve Batuhan Gültekin de Aydınlat Bizi Opera’da rol alıyorlar.
 
Fransız ihtilalinden yola çıkan; W. A. Mozart, G. Rossini, G. Bizet, A. A. Saygun, N. Kodallı, C. R. Rey gibi büyük bestecileri selamlayarak günümüze kadar gelen, zaman içinde müzikal bir yolculuk olarak tasarlanan Aydınlat Bizi Opera, 25 Aralık’taki prömiyerin ardından; 27 Aralık, 21 ve 23 Ocak 2020, 22 ve 24 Şubat 2020 tarihlerinde Elhamra Sahnesi’nde İzmirlilerin izlenimine sunulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv