Aynısının Tekrarı

EGETEK VAKFI Başkanı Vali (E) Doç. Dr. Mustafa Tamer bu İzmir ve Ege Bölgesi üniversiteler bünyesinde kurulan teknoparkların fazlalığı ve benzer yapılarda olması aynısını tekrardan öteye gitmediğini söyledi.

  • 0
  • 12.243
Aynısının Tekrarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Temel amacı teknolojinin Ege Bölgesi'nde kalkınmanın ana sektörü olmasını ve ABD Kaliforniya'da bulunan Silikon Vadisi benzeri bir yapının Izmir ve Ege Bölgesi'nde oluşturulmasını amaçlayan Ege Teknoloji ve Başarı Vakfı (EGETEK) Başkanı Vali (E) Doç. Dr.  Mustafa Tamer bu İzmir ve Ege Bölgesi üniversiteler bünyesinde kurulan teknoparkların fazlalığı ve benzer yapılarda olması aynısını tekrardan öteye gitmediğini söyledi.

Halen İzmir ilindeki üniversiteler bünyesinde  4 adet teknopark bulunduğuna dikkat çeken Tamer, “Kurulmakta olan diğer üniversiteler ile birlikte 5 adet daha teknopark kurulacağını farz edersek;  sadece İzmir ilinde toplam 9 adet teknopark olacağı düşünüldüğünde bunlar çok fazla sayıda bir yapı ortaya çıkaracaktır. Ege Bölgesinde ise halen 8 adet teknopark bulunmaktadır.  Ülkemizin kıt kaynakları dikkate alındığında kaynak israfına ve yatırım tekrarlarına tahammülümüz bulunmamaktadır. Her ne kadar üniversiteler bu eleştiri karşısında savunma refleksi geliştirseler de, gerçek budur. Bu nedenle konuya daha üst seviyeden ve ben duygusundan arınarak bakıldığında buna son verilmesi ve bütüncül bir yaklaşım ile konuya yaklaşılması gerektiği ortadadır. Uzmanlaşmanın esas olduğu günümüzde her teknoparkın belli alanlarda uzmanlaşması daha faydalı olacaktır. Üniversiteler bünyesinde  Kurulan ve kurulacak olan teknoparklar için işbirliği ve koordinasyona gereken önem verilmelidir. İlgili ve yetkili kurum ve kişileri bu konuya karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Vakfımız bu konulardaki çalışmalarını yılmadan sürdürecektir''dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Astronomi sohbetleri başlıyor

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Arşiv