Ayşe Resa Irmak’tan Lösemili Çocuklar Yararına Sergi…

Ressam Ayşe Resa Irmak, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören hasta çocuklar yararına Alsancak Vakana House’da dün resim sergisi açtı.

  • 0
  • 666
Ayşe Resa Irmak’tan Lösemili Çocuklar Yararına Sergi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ressam Ayşe Resa Irmak, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören hasta çocuklar yararına Alsancak Vakana House’da dün resim sergisi açtı.  

Serginin ilk günü 51 eserin çoğunun satıldığını belirten ressam Ayşe Resa Irmak, elde edilen gelirin hasta çocuklara gideceği için çok memnun olduğunu belirterek şunları söyledi:  "İki tane uluslararası sanat bienaline katıldım, ilk katıldığım bienaldeki Göç konulu çalışmamı Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağışladım. Sonraki bienal tablomu da Alsancak Nevval Salih İşgören Hastanesi’ne hediye ettim. Aynı şekilde enstalasyonda yaptığım çalışmayı da hastaneye bağışladım. Arkadaşlarımızla çalıştay yapıyoruz ve çalışmalarımızı devlet hastanesine veriyoruz. Hastanelerde, hastaların ve hasta yakınlarının, koridorlarda tablolarıma bakıp biraz olsun sıkıntılardan, düşüncelerden uzaklaşması beni çok mutlu ediyor. Bu serginin küratörü Nurten Öğüt de bu serginin projesini bana anlatınca yardım projelerinde yer almaya çok önem verdiğim için birlikte yola çıktık. Bu sergi benim 10. Kişisel Sergim. Hastanede tedavi gören çocuklar yararına açtığımız bu sergiye olan ilgiden dolayı çok mutluyum.”

 
BAŞKAN ÜLKÜ BELKIS KARLI: BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ…
Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Ülkü Belkıs Karlı da sergiye ilgi gösteren bağışçılara teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı, 1987 yılında dönemin ileri gelenleri olan İzmir Valisi Vecdi Gönül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, İzmir Sanayi Odası, Başkanı M.Ersin Faralyalı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Dündar Soyer, TÜSİAD İzmir Temsilcisi Şinasi Ertan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Sivri, Yunus Emre Vakfı Genel Müdürü Nuri Akay, Dr.Behçet Uz Çocuk Vakfı Başhekimi Dr.M.Emin Gürsoy, Dr.Behçet Uz Çocuk Hastanesi Müdürü M.Ali Çetin, İş Adamı Alparslan Beşikçioğlu, Opr.Dr.Orhan Eroğlu tarafından kurulmuş.  Vakfın amacı, Behçet Uz Hastanesi’nde yatan çocuklara ve ailelerine maddi, manevi destek olmak. Yatan çocukların bezinden eşofmanına, gıda kolileri, kırtasiye malzemesinden tıbbi malzemesine kadar karşılamaya çalışan bir vakıf bu. Bütün bunların kaynağı sadece bağışçılarımız…

Bu sergi için de Ressam Ayşe Resa Irmak ile yolumuz kesişti ve bize destek olmak için bu sergiyi açtı. Sergiye gelenlerin tablolarımızı almasıyla gelen gelir Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisi’ne gidecek. Onkoloji servisinde ihtiyaç çok ve her yeni katkı bizim için çok değerli.”
 
Serginin küratörü Nurten İşleyen Öğüt de, lösemili çocuklar için yararına düzenledikleri bu sergi için resimlerini bağışlayan Ayşe Resa Irmak’a teşekkür ederek, “Ayşe hanım bu sergi için 51 eser bağışladı ve daha ilk günden yoğun bir ilgi oldu. BUVAK ile çalışmaların devamını da getirerek çocuklarımız için yeni projeler üreteceğiz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv