Ayvalık, TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları’na ev sahipliği yapıyor.

Ayvalık, geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım seçmelerinin ardından şimdi de Yelken Federasyonu'nun düzenlediği TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları’na ev sahipliği yapıyor. Yarışmalar öncesinde, Ayvalık Setur Marina önünden bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü ve açılış seremonisine yüzlerce sporcu katıldı, milli takım seçmelerinin de yapılacağı yarışlar 30 Nisan Pazar akşamı sona erecek.

  • 0
  • 777
Ayvalık, TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları’na ev sahipliği yapıyor.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ayvalık, geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen ILCA 1. Ayak Yarışları ve Milli Takım seçmelerinin ardından şimdi de Yelken Federasyonu'nun düzenlediği TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları’na ev sahipliği yapıyor. Yarışmalar öncesinde, Ayvalık Setur
Marina önünden bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü ve açılış seremonisine yüzlerce sporcu katıldı, milli takım seçmelerinin de yapılacağı yarışlar 30 Nisan Pazar akşamı sona erecek.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın yanı sıra daire amirleri, sporcular, antrenörleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldı. MİLLİ TAKIMA SPORCULAR SEÇİLECEK Açılışta konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, federasyon bünyesindeki yüzlerce sporcuyla Ayvalık’ın müthiş coğrafyasında bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Sporcuların da aynı duyguyu yaşadığını düşündüğünü dile getiren Akdurak, “Bu güzel ağırlanmanın neticesinde öyle görünüyor ki, biz sıklıkla Ayvalık’ta olacağız. Bilmeyenleriniz vardır diye söylemek istiyorum; çocuklarımızı yarının başarılı sporcuları olarak yetiştirsinler diye emanet ettiğimiz birçok değerli antrenörümüz Ayvalık’tan yetişmiş durumdalar. Bu nedenle, Ayvalık aslında yelken sporunun bir beşiği. Ayvalık bu alanda tekrar eski günlerindeki başarılı günlerine geri dönenilme yolunda ilerliyor. Yarışlarımızın sonunda, 2023 yılında ay-yıldızlı formayı taşıyacak sporcularımızı seçeceğiz.
Ben Ayvalık’ın, bizler için teknik olarak rüzgârında en güzel yarışlarla, milli takıma göndereceğimiz sporcularımızı en iyi şekilde seçeceğimize inanıyorum” dedi.

“BU TÜR ORGANİZASYONLAR AYVALIK’A VİZYON KAZANDIRIYOR”
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldikleri ilk günden bu yana Ayvalık’ı; yelken, kürek ve rüzgar sörfü gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarla su sporları merkezi yapabilme yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Geçtiğimiz yıl kasım ayı içerisinde Ayvalık’ta gerçekleşen ve 3 gün süren Yelken Ligi ILCA ilk etap yarışmalarını hatırlatan Başkan Ergin, “Bu organizasyon, ilçemize turizm anlamında da olumlu yansımalara neden oldu. Ayvalık’taki turistik işletmelerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Bu yelken yarışları Ayvalık’ımıza farklı bir canlılık ve hareketlilik getirdi. Denizimiz, sahillerimiz ve rüzgârımızın güzelliğiyle, 22 adamızla koylarımızın temizliği bu
tür organizasyonlarla daha bir vizyon kazanıyor” diye konuştu.

AYVALIK TURİZMİNİ SPORTİF ETKİNLİKLERLE 12 AYA ÇIKARABİLMEK
Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ise, Ayvalık’ın yelken sporları için alt yapısının var olduğuna işaret ederek, “Bu yüzden de düzenlenen TYF Yelken Ligi 2. ayak optimist yarışmaları için toplanmış olmak son derece sevindiricidir. Ayvalık; mimarisiyle, adalarıyla, deniziyle, tarihiyle, kültürüyle, dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İlçemizde de çok farklı alanlarla, spor dallarında, triatrondan tutun plaj voleyboluna, açık su yüze yarışmalarından, yelken sporlarına kadar bir çok su sporu yapılmaktadır. Umarım, bu sportif
etkinlikler sayesinde Ayvalık’ımızın turizmi 12 aya yayılacaktır” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından; İtalya’nın Garda kentinde düzenlenen 2023 Techno 293 Avrupa Şampiyonası'ndan Türkiye’ye Avrupa Şampiyonu olarak dönen Nurhayat Güven’in yanı sıra; aynı şampiyonada ülkemizi temsil eden Toprak Doğan, Eşref Jale, Orhan Emre Kandemir ve Mert Toygar’a ödülleri Kaymakam Yaman, Belediye Başkanı Ergin, Federasyon Başkanı Akdurak ve Ayvalık Belediyesi Meclis Üyesi Ali Jale tarafından verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv