AZİZ'e büyük ilgi

Uzun Yıllar İzmir Büyükşehir Belediye'sinde Basın Danışmanlığı görevinde bulunan Gazeteci Reşat Yörük'ün Kaleme aldığı ve 3 dönem Başkanlık yapan Aziz Kocaoğlu'nun başkanlık günlerini anlattığı Biyografik kitap Aziz'in imza günü yoğun ilgi gördü. İki saat olarak planlanan imza günü yoğunluk nedeniyle 4,5 saate uzadı. Yakın Kitabevi'nde 2 saat olarak planlanan İmza günü ikilinin eski çalışma arkadaşları başta, kalabalık bir okur kitap imzalatma kuyruğuna girdi. Kocaoğlu ve Yörük, fotoğraf isteklerini de geri çevirmeyerek bol bol poz verdi.

  • 0
  • 562
AZİZ'e büyük ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Peşpeşe 3 dönemlik görev süresiyle “Eşref Paşa’nın asırlık rekorunu kıran belediye başkanı” olarak İzmir Belediyesi tarihine geçen Aziz Kocaoğlu’nun fırtınalı yaşam öyküsünün anlatıldığı AZİZ adlı biyografi, kent siyasetinde en çok konuşulan konulardan biri oldu. Kitap 10 gün içinde 3. baskıyı yaptı. Yakın Kitapevi'nde gerçekleştirilen ve Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı imza günü de beklendiği gibi büyük ilgi gördü. 2 saat olarak planlanan etkinlik, uzun kuyruk nedeniyle 4,5 saatte ancak tamamlanabildi.

Görev süresi içinde Kocaoğlu ile en yakın çalışan isimlerden biri olan Basın Danışmanı Reşat Yörük tarafından kaleme alınan ve Varyant Yayınları tarafından hazırlanan eserde, Türkiye siyasetine ilişkin önemli kilometre taşları ile yaşanan renkli ve çarpıcı olaylara yer veriliyor. Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nin “kamudaki 1 numaralı koltuğu”nda oturan, belediye başkanlığı döneminde 5 farklı vali ve 9 farklı Bakanlar Kurulu ile çalışan, AK Parti hükümetleriyle en uzun soluklu mesai yapan “muhalif” belediye başkanlarından biri olan Aziz Kocaoğlu’nun en sıkıntılı zamanlarda yaşadıkları ve örnek mücadelesinin anlatıldığı kitap, İzmir siyasetinin yakın tarihine ayna tutuyor. AZİZ, bugüne kadar kamuoyunun hiç bilmediği bazı olayları da ilk kez gün ışığına çıkarıyor.

Kitabın arka kapağında şöyle yazıyor:
Yakın çevresine bir hikaye anlatmıştı:

Adamın birinin suratını yumrukla darmadağın ediyorlar, o da sürekli “Ah arkam! Ah arkam!” diye bağırıyordu. Sonunda dayak atmayı bırakıp sordular adama…

-Biz senin suratına vuruyoruz ama sen sürekli arkandan yakınıyorsun.

Dayak yiyen adam cevap verdi:
-Benim arkam olsaydı, siz bana böyle vurabilir miydiniz?

Başkanlığı döneminde ne zaman yalnız kaldığını hissetse, içinden sık sık “Ah arkam! Ah arkam!” diye geçirdi durdu.

“Muhalefet partisinin belediye başkanı” olmanın ne anlama geldiğini, kendisinin neleri beklediğini, 1980 darbesi öncesinde Erbaa’da belediye başkanlığı yapan babasından çok iyi biliyordu.

Nedense Ankara “şaşı” bakıyordu onlara.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv