Babamın Şarkıları

Mercan Selçuk Dans Topluluğu (MSDT), ‘’Babamın Şarkıları’’ eseri ile10 nisan 2022 saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Klasikleşmiş Timur Selçuk şarkıları, Mercan Selçuk yorumuyla İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

  • 0
  • 529
Babamın Şarkıları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sezon açılışını İstanbul’da Uniq Hall’de yapan ve pandemi etkisinde bile peş peşe çeşitli sahnelerde perde açarak alkış toplayan ''Babamın Şarkıları'' eseri, şimdi de İzmirli sanatseverlerle buluşma heyecanını yaşıyor. MSDT & İzmir buluşması 10 Nisan tarihinde saat 20.00’de İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Büyük Salon’da gerçekleşecek. Biletlere, https://www.aassm.org.tr/ adresinden ulaşmak mümkün.
 
Bale Sanatçısı, Koreograf Mercan Selçuk’un, babası Timur Selçuk’un unutulmaz şarkılarını klasik bale ve modern dans sanatıyla yorumladığı ‘’Babamın Şarkıları’’, Münir Nurettin Selçuk’tan bugüne 3 nesildir süren sanat yolculuğunun bir izdüşümü olarak sahneye yansıyor.
 
Büyük Usta Timur Selçuk’a özlem ve saygıyla gerçekleşen temsiller sırasında, Gazeteci Nebil Özgentürk’ün ‘’Bir Yudum İnsan’’ belgeselinden de bir bölüm gösteriliyor. Sanatçı bir ailenin 3. nesil temsilcisi olan Mercan Selçuk’un, Timur Selçuk’un ‘’İspanyol Meyhanesi’’, ‘’Beyaz Güvercin’’, ‘’Ayrılanlar İçin’’, ‘’Ekonomi Bilmecesi’’, ‘’Karantinalı Despina’’ gibi klasikleşmiş şarkılarına yaptığı klasik bale ve modern dans koreografileri MSDT dansçılarının performanslarıyla sahneleniyor. Babamın Şarkıları’nın İzmir gösterisine; İzmir Devlet Opera ve Balesi Prima Balerini Aslı Çilek de konuk sanatçı olarak katılacak.  
 
Modern bale eseri olan ‘’Babamın Şarkıları’’, ilk prömiyerini pandemi öncesi yapmıştı. Performansları izleyen Büyük Usta Timur Selçuk coşkulu alkışlar arasında sahneye çıkarak izleyiciyi son kez o sahneden selamlamış, salonda hep bir ağızdan ‘’Güneşin Sofrasında Söylenen Türkü’’ seslendirilmişti.
 
Bilgi için
İnstagram: mercanselcukdanstoplulugu
 
Babamın Şarkıları
Müzik: Timur Selçuk
Koreografi: Mercan Selçuk
Işık: Burak Öztürkmen
Teknik: Murat Yılmaz

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv