Bademcik ameliyatında ağrısız yöntem

Özel Ege Şehir Hastanesi'nde uyguladığımız bir yöntem olan Termal Welding Sistemi ile bademcik ameliyatını ağrısız, kanamasız yapmak mümkün olmaktadır.

  • 0
  • 695
Bademcik ameliyatında ağrısız yöntem
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Ege Şehir Hastanesi'nde uyguladığımız bir yöntem olan Termal Welding Sistemi ile bademcik ameliyatını ağrısız, kanamasız yapmak mümkün olmaktadır. Bademcik ameliyatlarında uygulanan Termal Welding adlı yöntemle hem ameliyat süresi kısalıyor hem de sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar en aza indirgeniyor.

Özel Ege Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Sinem Aktaş Akgün ''Termal Welding'' yöntemi hakkında bilgi verdi.

''Bademcik İltihabı Bazı Komplikasyonlar Ortaya Çıkarıyor''
Bademcik ameliyatına karar vermenin çok kolay olmadığını vurgulayan KBB Uzmanı Op. Dr. Sinem Aktaş Akgün: ''Bademcikler  vücudun savunma sisteminin önemli öğeleridir ve bağışıklık sistemi hücrelerinden oluşmuşlardır. Her biri doğuştan vücudumuzun baş-boyun bölgesinde savunma elemanı olarak bulunmaktadır. Büyürken geçirdiğimiz enfeksiyonlarla, bakterilerle, mikroplarla savaşmak için birer bariyer görevindedir. Bademcikler, ağız açıldığı zaman kolayca görülebilen, küçük dilimizin arkasında boğazımızın iki tarafında bulunmaktadırlar. Kendilerine ait pilika dediğimiz yatakları vardır. Eğer yılda 3 den fazla ateşli bademcik iltihabı geçirilmediyse, bademcikler korumada ve kollamada çok işe yararlar. Hastanın kan tablosundaki değişiklikler bir bakteri ya da virüs enfeksiyonu olup olmadığını bize gösterir. Bu durum bizi ilaç tedavisine yönlendirir ama hasta bakteriyel veya viral olsun yılda 3 den fazla hastalanıyorsa en sonunda gideceği yer ameliyathane olacaktır. Bademcik gibi organı hep korumak isteriz ama öte yandan özellikle çocuklarda yaratacağı riskleri bildiğimiz için de zamana karşı yarışırız. Bademciklerin kendilerine özgü delikli yapıları vardır. Bu yapılar birtakım enfektif maddeleri ağıza atarak vücuttan uzaklaştırmak üzerine kuruludur. Kronik enfeksiyonla beraber burada biriken bakteri artıkları ve bakteri parçaları, çocukta bir hastalık olmasa bile kanda enfeksiyonun yayılmasına yol açabilir. Kronik bademcik iltihablarının sonucunda böbrek hastalıkları, özellikle çocukluk döneminde kalp romatizması denen kalp kapakçıklarını tutup onların hareketlerini engelleyip kalp yetmezliğine yol açan tablolar oluşturduğu doğrudur. Bunlar bademcik iltihabının en çok korktuğumuz komplikasyonlarıdır.''

''Termal Welding Teknolojisiyle Ağrısız- Kanamasız Bademcik Ameliyatı''
Bademcik ameliyatları teknikleri arasında en son geliştirilen; ağrı, kanama, yara iyileşmesi ile ilgili birçok avantajı sunan Termal Welding sistemi, bademciğin çevre dokulardan kolayca ayrılmasını sağlayan ve damarların ısı ile büzüştürülerek kanamasını engelleyen bir teknik olduğunu vurgulayan Özel Ege Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Sinem Aktaş Akgün:'' Termal Welding yöntemi hastalar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Termal Welding, operasyon esnasında ısı enerjisi ile ameliyat alanında kanama kontrolünü sağlayarak, sonraki dönemde doku iyileşmesini hızlandırmaktadır. Hastada ameliyat sonrası ağrı azalmakta daha konforlu bir iyileşme süreci sağlamaktadır'' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv