Bahçeşehir Koleji açıldı

  • 0
  • 11.660
Yazı Boyutu:

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında hizmet verecek İzmir Bahçeşehir Koleji’nin açılış töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulun öğrencilerinin ve velilerinin yanı sıra törene CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç’ın eşi Berrin Kıraç, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji CEO’su Hakan Koçoğlu ve  Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Behçet Yavuz, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakır ile kalabalık bir veli topluluğu katıldı.
Bahçeşehir Koleji'ni Egenin incisi İzmir'de açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Enver  Yücel, İzmir'deki öğrenciler için de Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye'ye ve dünya açılan bir kapı olacağını söyledi. Yücel, “Türkiye'deki kampüslerimizde gerçekleştirdiğimiz Öğrenci Değişim Programı  ile öğrencilerimiz kendi kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin ABD, İsviçre, Hong Kong, Kanada  ve Berlin Kampüsleri ve ABD, Kanada ve İngiltere'de işbirliği içinde olduğumuz okullarla birlikte sunduğumuz Global Eğitim Programları ile öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı yetiştirerek onları geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayacağız." dedi.
İzmir’de de yaratıcı, çözümleyici ve yetenekleri doğrultusunda  hayata bir adım önde hazırlanan nesiller yetiştirmek için çalışaklarını dile getiren Yücel,” Bahçeşehir Koleji olarak İzmir'deki eğitimin kalitesini yükselteceğimize yürekten inanıyorum. Öncelikli hedefimiz, kendi kültürünü özümsemiş aynı zamanda evrensel değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek. Bu doğrultuda Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan Bahçeşehir Koleji öğrencileri arasında değişim programları düzenliyoruz. Bahçeşehir Koleji öğrencileri, zengin bir tarih geçmişine sahip İzmir'i ziyaret ederek kültürel mirasımıza sahip çıkacak diye konuştu.  
İzmir Bahçeşehir Koleji’nde çalışmak üzere 4 bin öğretmenin başvurduğunu anlatan Yücel, tercihlerini prensiplerine ve ilkelerine uyum sağlayacak öğretmenlerden yana kullandıklarını ifade etti. Öğretmenlerin çok kısa sürede Bahçeşehirli olacağını belirten Yücel, 'fabrikasyon türü' eğitim veren bir okul istemediklerinin altını çizdi. Öğrencileri ile birlikte kolejlerine gelmek isteyen öğretmenleri almak istemediklerini kaydeden Yücel, "Bunu yaparak başka bir okula zarar vermek istemedik" dedi. İzmir'deki kampüsün dünyanın en iyi okullarından biri olacağını vurgulayan Yücel sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim aileden başlar. Biz SİZsiz yapamayız. Bu kampüste öğrencilerimize anlattıklarımızla evdekiler farklılık gösteriyorsa eksiğimiz var demektir. Evinizi bize açın. Biz de kapılarımızı size açacağız. Okul çocuklar ve velileleri için bir yaşam alanı olmalı.  Velilerimiz okulumuza gelin, size 'çocuk eğitimi' verelim. Eğer biz her çocuğu bir dünya olarak kabul edip tek tek onlara dokunup, var olanı ortaya çıkartabilirsek işte biz Bahçeşehirli olarak gerçek bir eğitim yapmış oluruz. Bu eğitim kadromuzdan biz bunu istiyoruz.
 
Bu yıl toplam 65 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Yücel sözlerini şöyle tamamladı:  “Bu sene Kayseri, Mardin, Tokat, Edirne, Bursa, İzmir ve Batman olmak üzere 7 yeni okul açıyoruz. İstihdam sağlayacağımız akademik ve idari personel sayısı 1400 kişiye ulaştı. 4.000 yeni öğrenciyle birlikte toplamda 15 bin öğrenciye aynı standart ve kalitede hizmet verecek olmanın gururunu yaşıyoruz.”
İzmir Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Zeynep Hülagü açılış töreninde yaptığı konuşmada “Yaz dönemi boyunca Bahçeşehir Koleji’nin eğitim felsefesi ve sistemi ile ilgili öğretmenlerimizle birlikte yoğun bir hizmet içi eğitimden geçtik, ilk yılımızdan itibaren Bahçeşehir misyonuna uygun olarak diğer Bahçeşehir Kolejleri'nde verilen eğitimin aynısını, Genel Müdürlüğümüzün de desteğiyle İzmir’de de öğrencilerimize ve velilerimize  sunacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Yeni öğretim yılı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Akademik ve idari kadromuz, bu süreçte canla başla çalıştılar. Genel Müdürlüğümüz, her an yanımızda oldular, bize yol gösterdiler. Tüm ekip güzel bir sinerji oluşturduk. Eğitim kadromuzla, yemek, ulaşım ve sağlık gibi hizmet birimlerimizle çocuklarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için hazırız” dedi.
 
İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da kısa konuşmasıyla Bahçeşehir Koleji’nin İzmir’e yakıştığın belirterek yapılan yatırım için Enver Yücel ve ekibine teşekkür etti, öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi.

İZMİR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ
12 bin metrekarelik okul kampüsünde 12 kişiye özel öğretim modeline göre tasarlanan  sınıflar, 1 bilim dersliği, 6 anasınıfı, müzik atölyesi, 35 derslik,  kütüphane, interaktif öğrenme istasyonlarının yer aldığı bilim merkezi, spor salonu, fen ve matematik laboratuarları, 375 kişilik konferans salonu, fuaye alanı, yemekhane, müzik atölyesi, yüzme havuzu, sergi holü, tablet dersliği, green box ve veli görüşme bölümü yer alıyor. Okul kampüsünde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında anaokulu ve  ilköğretim bölümleriyle toplam 600 öğrenciye dünya standartlarında eğitim verilecek.
Alattin Yüksel, Hüseyin Yücel, Enver Yücel, Hülya Güven, Berrin Kıraç, Sevgi- Ardahan Totuk

Sezen – Yücel Yücel, Alparslan Alemdar, Lokman Değirmenci, Ayhan Kakız, İrfan Albayrak, Ömral Yücel, Şeref Günduru

Dicle Salim, Hatice Köfüncü, Döndü Demircan, Meltem Yalçındağ, Sevcan Kuşkulu, Banu Kas, Tulya Pala, Gamze Önel, Gönül Hasırcı, Duygu Aydın, Didem Kamar, Seher Yavuz, Gizem Tüyene

Sevcan Kuşkulu, Deniz Ege, Pınar Kazgan, Derya Düzgören, Tuğba Çördük, Nihan Ünal, Eliz Paçacı, Burcu Korucu,           Harun Çınardal

Ali Korba, Lokman Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Nükte Şençamlar, Deniz Abalıoğlu-Orhan Eser, Gönül, Elif Gür, Berna Aksoy

Erol- Zeynep, İpek Hülagü, Gülnur Payzanoğlu, Hale Handan Coşkun, Ezgi Akbay, Ilgın, Giray- Zeynep Aktürk

Hakan Koçoğlu, Sezin- Ahmet Kuruşcu, Günay- Bekir Teke, Mehmet- Ayşenur Sürekli, Ferhan- Konca Bıçakçılar
Nuri Çakır, Behçet Yavuz, Enver Yücel, Hüseyin Yücel, Hakan Koçoğlu, Yücel Yücel, Lokman- Perihan Değirmenci

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv