Bahçeşehir Koleji öğrencileri dünyayla buluşuyor

Bahçeşehir Koleji, 21. yüzyılda fark yaratacak nesiller yetiştirme hedefiyle uyguladığı yenilikçi eğitim modellerinin yanı sıra dünya vatandaşları yetiştirme vizyonuyla yurt içi ve yurt dışı eğitim gezileri düzenliyor.

  • 0
  • 761
Bahçeşehir Koleji öğrencileri dünyayla buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Koleji, 21. yüzyılda fark yaratacak nesiller yetiştirme hedefiyle uyguladığı yenilikçi eğitim modellerinin yanı sıra dünya vatandaşları yetiştirme vizyonuyla yurt içi ve yurt dışı eğitim gezileri düzenliyor. Ülkemizin tarihi yerlerine düzenlediği gezilerle öğrencilerinin kültürel zenginliklerine katkıda bulunan Bahçeşehir Koleji, yurt dışı gezileriyle de öğrencileri dünyanın önde gelen sanat, spor, eğlence ve teknoloji merkezleriyle buluşturuyor.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Bahçeşehir Koleji International Office tarafından düzenlenen gezilerde farklı kültürlerle tanışıyor, bilim ve teknoloji odaklı gezilerle gelecekteki mesleki hedeflerini belirlemede eşsiz fırsatlar yakalıyor. Her yıl yurt içinde binlerce Bahçeşehir Koleji öğrencisi, Anıtkabir, İzmir Uzay Kampı, Kapadokya, Çanakkale ve Efes gezileriyle Anadolu’nun dört bir yanındaki tarihi, kültürel, doğal güzellikleri tanıyor. Bahçeşehir Kolejinde uygulanan STEM+A, kodlama ve robotik, Master 6 gibi eğitim modellerine paralel düzenlenen yurt dışı gezilerinde ise CERN gibi dünyanın en önemli bilim merkezlerini ve Silikon Vadisi, Kennedy Uzay Üssü gibi uzay ve teknoloji merkezlerini ziyaret ediyor.

Ferrari tesislerinde üretim teknolojisini yerinde görüyorlar
2018-2019 eğitim öğretim yılı için hazırlanan gezi programlarında dileyen öğrenciler, çok farklı alanlarda dünyanın önde gelen merkezlerini görme fırsatı yakalayacak. Farklı yaş kategorileri için hazırlanan yurt dışı eğitim gezileri kapsamında öğrenciler; bilimin etkileyici dünyasını Avrupa’nın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan “CERN”, eğlencenin renkli dünyasına yolculuğun yapılacağı “Disneyland”, mühendislikte ilk adımlarını atacakları ve STEM+A eğitimiyle elde ettikleri kazanımlarla üretim teknolojilerini yerinde görüp uygulama fırsatı bulacakları İtalya’daki “Ferrari” ve “Ducati” tesisleri, dünyadan uzaya açılan kapı olarak bilinen “Kennedy Space Center”, oyun ve matematiğin kesiştiği “Legoland”,  bilimsel yöntem becerilerinin geliştirildiği “Nemo Science Center”, Avrupa’nın yeniden keşfedileceği “BK Europe Bus” ve teknolojinin kalbine gidecekleri “Silikon Vadisi” gezileriyle, gelecekleri açısından önemli tecrübeler edinecek.

Portfolyolarını zenginleştiriyorlar
Eğitim gezilerinin sonunda bilgilerini pekiştirerek bir yandan da doyasıya eğlenip meraklarını gideren öğrenciler, gerçekleştirdikleri eğitimlerin sertifikalarını da almaya hak kazanıyor. Öğrenciler, aldıkları bu sertifikalarla kişisel portfolyolarını zenginleştirme şansını yakalıyor. Öğretmen ve uzman rehberlerin eşlik ettiği yurt içi ve yurt dışı akademik gezilerin dışında öğrenciler, lise değişim programları ve yaz kamplarıyla dünya vatandaşı olma yolunda da önemli birikimler elde ediyor. Bahçeşehir Koleji International Office tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında düzenlenen tüm gezilere ve ayrıntılara www.bahcesehirgezi.com sitesinden ulaşılabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv