Bahçeşehir ödülleri topladı

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin “Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda birinci oldu.

  • 0
  • 777
Bahçeşehir ödülleri topladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin “Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda birinci oldu.

“Antarktika’da Meteorit Arama- Tespit Faaliyetlerine Yardımcı İHA Faydalı Yükü” projeleriyle birinci olmaya hak kazanan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Şeyhmus Evren Alhas, Mehmet Metehan Kır, Eren Tığlı ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. 2021 yılında Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPho) milli takımında yer alarak madalya alan Bahçeşehir Koleji öğrencileri Eser İlke Genç, Alper Tezcan, Yaman Bora Otuzbir ve Emir Akdağ ve Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında (IOI) madalya almaya hak kazanan Ege Kabasakaloğlu da Teknofest 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ve TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi.

 
TEKNOFEST 2021 kapsamında düzenlenen Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması’nda kutup araştırmalarında meteoritlerin daha kolay bulunabilmesi için geliştirdikleri projeleri “Antarktika’da Meteorit Arama- Tespit Faaliyetlerine Yardımcı İHA Faydalı Yükü” ile TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülü alan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. sınıf öğrencileri Şeyhmus Evren Alhas, Mehmet Metehan Kır, Eren Tığlı’ya ödülleri, 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. 2021 yılında Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPho) milli takımında yer alarak madalya alan Bahçeşehir Koleji öğrencileri Eser İlke Genç, Alper Tezcan, Yaman Bora Otuzbir ve Emir Akdağ ve Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında (IOI) madalya almaya hak kazanan Ege Kabasakaloğlu da TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi.
 
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ: ‘’Teknofest’i Milli Teknoloji hamlesinin çok önemli bir adımı olarak görüyorum. Türkiye adına çok önemli adımların atıldığı bu organizasyonda Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin 27 projesi yer alıyor. Kabul edilen 7 projemiz ortaokul düzeyinde. Ayrıca 5 projemiz de yapay zeka teknolojisi ile hazırlandı. Çok gururluyuz. Her zaman belirttiğimiz gibi amacımız bilim ve teknoloji üreten; kendisine, topluma faydalı bireyler yetiştirmek.’’ dedi.
 
TEKNOFEST 2021 finallerinde Bahçeşehir Kolejinin 18 kampüsünden toplam 27 takım yer aldı
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Teknofest İstanbul’da havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, sualtı araçlarından otonom araçlara uzanan farklı kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleniyor. Her yıl yeni yarışma kategorileriyle zenginleşen TEKNOFEST’te adaylar bu yıl ilk kez açılan; Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ile birlikte 34 farklı kategoride yarıştı. Her yıl farklı kategorilerde yarışan takımlarla dereceye giren Bahçeşehir Kolejinin, bu yıl da 18 kampüsten 27 takımı finallerde yarışmaya hak kazandı. Bahçeşehir Koleji lise öğrencileri, katıldıkları çeşitli kategorilerde toplam 7 ödül almaya hak kazandılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv