Bahçeşehir öğrencileri kendi okullarını tasarladı

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü’nde eğitim gören lise öğrencileri, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş birliği ve desteğiyle kendi okullarını tasarladı.

  • 0
  • 1.485
Bahçeşehir öğrencileri kendi okullarını tasarladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü’nde eğitim gören lise öğrencileri, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş birliği ve desteğiyle kendi okullarını tasarladı.

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü’nde öğrenim gören ve mimar olmayı hedefleyen bir grup lise öğrencisi, BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı derslerine katılarak üniversiteli ağabey ve ablalarıyla birlikte kendi okullarının teras alanını tasarlama fırsatı buldu. 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminde uzaktan eğitimi fırsata çeviren Bahçeşehir Koleji lise öğrencileri, bir dönem boyunca üniversiteden çevre tasarımı dersi aldı ve dönem sonu bitirme projesi olarak üniversite öğrencileriyle birlikte kendi okullarının teras alanını profesyonel bir bakış açısıyla tasarladı. Hazırlanan 14 projede liseli öğrenciler, BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 3. sınıf öğrencileriyle birlikte çalışarak birbiriyle yarıştı. Alanında uzman jüri üyelerinin ön elemesiyle finale kalan 5 projeden üniversiteli Yaren Özyürek ve liseli Duru Koç’un CUBES temalı projesi birinciliğe layık görüldü.

“Projede yer almaları büyük tecrübe kazandıracak”
Online gerçekleştirilen final etabı ve ödül töreni, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel’in katılımı ile gerçekleşti. Yücel, kendi okullarını tasarlamak için birbirinden güzel projeleri hazırlayan öğrencileri tebrik etti. BAU Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dündar da üniversite öğrencilerinin gerçek yaşam problemlerinin çözümüne yönelik bu projede zevkle çalıştıklarını, liseli öğrencilerin fakülte desteği ile bu tür ortak çalışmalarda yer almasının da mimarlık alanına ilgi ve yeteneklerini fark etmeleri için çok güzel bir vesile olduğunu vurguladı. Bahçeşehir Koleji Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü, lise ve üniversite öğrencilerinin bu projelerinin hayata geçirilirken proje sahiplerinin de çalışmalara dahil olmasının büyük tecrübe kazandıracağını ifade etti. Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Liseler Müdürü Dr. Aylin Gil ise öğrencilerinin doğru tecrübelerle meslek seçimine karar vermeleri, bu şekilde ileride kendilerine ve topluma daha yararlı bireyler olabilmeleri için okul olarak tüm fırsatları değerlendirdiklerini aktardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv