Bakan sürprizi

  • 0
  • 839
Yazı Boyutu:

Nijer Eğitim Bakanı Mariama Elhac, Gediz Üniversitesi’nde öğrenim gören ülkesinden öğrencileri görmeye geldi. Nijerli gençlere sürpriz yapan kadın bakan, İzmir’in eğitim için ideal kent olduğunu söyledi, “Daha çok öğrenci göndereceğim” dedi
 
Gediz Üniversitesi’nde 4 yıllık lisans eğitimi gören 52 ülkeden öğrenciler arasında Nijerliler de bulunuyor. Onlara üst düzey bir devlet yöneticileri sürpriz yaptı. Nijer Eğitim Bakanı Mariama Elhac İbrahim, ülkesinden gençleri görmek için İzmir Seyrek’teki kampüsü ziyaret etti. Yardımcısı Ebobacar Adamou, danışmanı Fatouma Issa ve eşi Ali Ramazan’la gelen kadın bakan, Nijerli öğrencilerle görüştü. Nijer’in önde gelen siyasetçilerinden olan, ülkesindeki kadınların kahramanları arasında gösterilen Mariama Elhac İbrahim, Gediz Üniversitesi’ni ve İzmir’i çok beğendiğini dile getirdi, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin neden burayı tercih ettiğini gelince daha iyi anladım. Pek çok ülkeden öğrencisi ve akademisyenleri bulunan böyle uluslararası standartlarda bir üniversiteyi karşımda bulduğum için mutlu oldum. İzmir, her şeyiyle eğitim için ideal bir kent, burada Nijer’den daha çok öğrencinin eğitim görmesi için çalışacağım. İki ülke arasında ilişkiler giderek artıyor. Dostluğumuz ve ortaklıklarımız bu gençler sayesinde gelecekte daha da ilerleyecek. Onlar, Türkiye ile Nijer arasında köprü olacak.”
 
Dostluk tohumları ekiyoruz
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Nijer Eğitim Bakanı Mariama Elhac İbrahim’e teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, Gediz Üniversitesi’nin İzmir’den tüm dünyaya dostluk ve kardeşlik tohumları ektiğini vurguladı, “Türkçe konuşan, bizi tanıyan misafir öğrencilerimiz mezun olup ülkelerine döndüklerinde eminim ki çok iyi konumlara gelecek. İşte o zaman bugünkü çabalarımız karşılık bulacak ve bu gençler bizim en büyük gurur kaynaklarımız olacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv