Balçova’da Zafer Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Gala Gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katılırken, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi.

  • 0
  • 296
Balçova’da Zafer Coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Balçova Belediyesi ve Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) işbirliği ile bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali Gala Gecesi Balçova’da muhteşem bir coşkuya sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları ile birleştirilen program, Ata Caddesi’ndeki kortejle başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, İyi Parti Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür. Deva Partisi Balçova İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve festivale katılan ekipler Ata Caddesi’nden yürüyüşe başladı. Genç, yaşlı kadın, erkek, çocuk binlerce Balçovalı’nın da eşlik ettiği kortej, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne kadar marşlar söyleyerek yürüdü.
Zafer Kortejine ve konuk ülke ekiplerine sevgi gösterilerinde bulunan Balçovalılar, evlerinin balkonundan ve yol kenarından alkış yağmuru ve meşalelerle ile destek oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv