Balıkcı'nın torunundan merhaba

  • 0
  • 980
Yazı Boyutu:

HalikarnasBalıkçısı olarak bilinen ünlü edebiyat ustası Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın ikincikuşak torunu Ege Savaş, büyük dedesinin izinden gidiyor. Lise ikinci sınıföğrencisi olan Ege, ilk şiir kitabı ‘Merhaba’yı şiir severlerin beğenisinesundu.

Şiiryazmaya iki yıl önce başladığını belirten Ege Savaş, şiirin yanı sıra çocukhikayeleri de yazmayı çok sevdiğini söyledi. İlk okul 3. sınıftan beri hikayeyazdığını ifade eden Savaş, “Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın en küçük oğlu SuatKabaağaçlı, annem Sibel Kabaağaçlı’nın babası. Dolayısıyla Cevat Kabaağaçlıbenim büyük dedem oluyor. Dedemin kitaplarını okuyarak büyüdüm. Edebiyata çokmeraklıyım. Kitap okumadığım bir günüm olmaz.            
 
Aziz Nesin, Sait Faik Abasıyanık,Haldun Taner ve dünya edebiyatçılarından Charles Dickens’ın hikayelerini çokseviyorum. Benim de gerçek öykülerden yola çıkarak yazdığım hikayelerim var. Enkısa zamanda hikaye kitabım da yayınlanacak. Çocukların büyümesinde bir katkımolsun istiyorum. İlkokul öğretmenim, annem ve büyük dedemin kızı İsmet Noonanhalam bana yazmamda çok büyük destek oldu, onlara teşekkür ediyorum” diyekonuştu.İnönüAnadolu Lisesi Yabancı Dil Bölümü 10. sınıfta okuyan Ege Savaş’ın hedefinde;İngilizce öğretmeni olmak var ama bunun yanı sıra yazarlığa da devam etmekistiyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv