Balıkçı Seyit Kordon’da

  • 0
  • 2.769
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz aylardaBirinci Kordon’da hizmete giren balıkçı Seyit, sahibi Seyit Çavuşoğlu’nundeyimi ile Cumhuriyet Meydanı’na 60 adım mesafede. Püfür püfür eser rüzgarıyla,kızıllığın en güzelinin gözlenlendiği gün batımıyla akşam yemeklerinin en güzelmekanlarından biri.

Hizmete girdiği andan itibaren çok kısa bir sürede doluluğuyakalayan mekanın sahibi Balıkçı Seyit’in knumu itibarıyla deniz ürünlerinedaha yakışacağı düşünüldüğü için balıkçı olarak tasarlanmış ve kısa sürede yapılanındoğru olduğu görülmüş.

Sektöre 1977’de Cafe Plaza’da Komi olarak başlayan Seyit Çavuşoğlu, biryandanda İzmir Ticaret Lisesi’ndeki eğitimine etti. 1985’de garson, 1985’de yükseldiğişefliği 1993’e kadar sürdürür.
 
EBSO Lokali Müdürlüğü’nün ardından 1995- 99 yılları arasındaSabuncu Beli Mevkii’nde bulunan Taş Ev Restoranı çalıştırdıktan sonra, 2003- 10yılları arasında ortaklıkla Birinci Kordon’a  döndü. Ortaklıkta aradığını bulamayınca BalıçıSeyit ile kendi mekanını açtığını söyleyen Çavuşoğlu’nun yaptığı ilk iş;mutfakta çok güvendiği, İtalyan Mutfağı’nda da oldukça iddialı Yusuf Teker’ikadroya katmak olmuş. 

“Herkes Balık pişirir ama her ustanın balığın lezzetinekatkısı farklı olur” diyen Seyit Çavuşoğlu, sözlerini “biz; temiz- hijyenin önplanda tutulduğu mutfağı, lezzetin yanına ikili insan ilişkileri, kusursuz,güler yüzlü servisimizi de katıyoruz” diye sürdürüyor.


Izgara çeşitlerinin tümünün var olduğu Balıkçı Seyit’te DenizBörülcesi, Anasonlu Rum Mezesi, Havuç Ezme, Levrek Marin, Karides Soslu-Şevketi Bostanlı Levrek, Ispanaklı Karides, Izgara İstiridye, KaridesliBörek,  çıtır balık, (Ahtapot, Karides,Vongole, Kalamar,İtalyan pirinci’nden oluşan) Deniz Mahsulü Rizotti, sütlülerve daha neler neler.

Adeta mutfağın sihirbazı olan  35 yıldır sektörde var olan Yusuf Teker ustaokuyucuların kolay hazırlayabileceği karidesli börek tarifi verdi.

Karidesli Börek Tarifi:
4 kişilik.  4 Karides, taze soğan,kırmızı biber, çarliston küp üp doğrayarak öldürülür. İçine doğranmış karidesiatarak bir dakika kadar çevirip kıyıya alınır. Soğuduktan sonra rendelenmişkaşar eklenir. Sigara böreği şeklinde veya muska şeklinde hazırlanan yufkayasarılarak, japon ekmek kırıntısı veya galeta unu- yumurta karışımına bulayarakkızgın yağda pişirilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Izmir’de Antakya esintisi

Ramazan sofralarının güzeli Swissôtel Büyük Efes’te...

Hatay lezzetleri Swiss'de

Denizkent Kafe’de glutensiz menü

Urla Mantısı (Kulaklı Mantı)

Fuarın da En Gözde’si

Arşiv