Balkan festivalinde iftar yaptılar

  • 0
  • 1.116
Yazı Boyutu:

Bu yıl ikincisi yapılan Buca Balkan festivalinde Rumeli şarkılarıyla iftar yaptılar.
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait: “ 24 Temmuz  Balkanlar açısından önemli bir gün, bugünü hüzünle anıyoruz”
 
Buca’da düzenlenen II.Balkan festivaline katılan  AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı birlikte iftar yemeği yediler. İlki 1936 yılında İstanbul’da Atatürk’ün emriyle düzenlenen Balkan festivaline atfen düzenlenen Buca Balkan festivaline AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bosna-Hersek Fahri konsolosu Kemal Baysak, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Balkan Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan ve çok sayıda vatandaş katıldılar.
 
Milletvekili olmadan önce Buca Belediyesi meclis üyesi olan Rifat Sait ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ının iftarda bir araya gelmesi ilginç sahnelere sahne oldu. Her ikisi de Balkan göçmeni ve Bucalı olan Sait ve Tatı, bir Balkan aktivitesinde bir araya gelerek iftar yaptılar.Bu yıl ikincisi yapılan Buca Balkan festivalinde Balkan yemekleri yarışması da yapıldı.Dereceye girenlere ödülleri Buca gölette düzenlenen festivalde verildi.En iyi etli yemek dalında seçilen birinciye ödülünü İzmir Milletvekili Rifat Sait verdi.
 
Balkan festivali münasebetiyle bir açıklama yapan İzmir Milletvekili Sait, “24 Temmuz tarihinin Balkanlar için önemli bir tarih olduğunu hatırlatarak, bugünü hüzünle anıyoruz” dedi. Bundan 85 yıl önce 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan mübadelesinin imzalandığını ve mübadele göçlerinin bu anlaşma sonrasında olduğunu ayrıca 24 Temmuz’un Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Dr.Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümü olduğunu söyledi.Sait, 2012 yılının 1912 Balkan savaşları ve Balkan göçlerinin 100.yılına tekabül ettiğini, 100 yıl sonra artık hem Balkanlarda hem dünyada barış ve hoşgörü yılı olmasını istiyoruz, dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv