Balkan rüzgârı Buca’dan esecek

BUCA Belediyesi tarafından bu yıl 10.  kez düzenlenecek olan Uluslararası Buca Balkan Festivali’nde Balkan müziğinin sevilen isimleri ve danslarıyla Balkan Rüzgarı Buca'da esecek.

  • 0
  • 340
Balkan rüzgârı Buca’dan esecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

BUCA Belediyesi tarafından bu yıl 10.  kez düzenlenecek olan ve Balkan kültürünün tüm güzelliklerinin yer alacağı Uluslararası Buca Balkan Festivali’ne geri sayım başladı. 15-16 Ekim tarihlerinde Hasanağa Bahçesi’nde birbirinden keyifli etkinliklerin yer alacağı festival kapsamında, Balkan müziğinin sevilen isimleri İmran Salkan ve Rumeli Ekrem sahne alacak.

Balkan kültürünü yaşatmak amacıyla bu yıl 10. kez düzenlenecek Uluslararası Buca Balkan Festivali, 15 Ekim Cumartesi saat 15.30’da Demokrasi Meydanı’ndan Hasanağa Bahçesi’ne bando eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayacak. Aynı gün saat 17.00’de Murat Matracı, 19.50’de Rumeli Yasin ve ekibi, 21.30’de ise İmran Salkan sahne alacak. Saat 19.40’da da “Geçmişten Balkan Hatıraları” isimli video gösterimi gerçekleştirilecek.

KONSERLER, YEMEK YARIŞMASI VE PANEL
16 Ekim Pazar günü ise saat 17.00’de Balkan mutfağından lezzetlerin yer alacağı yemek yarışması düzenlenecek. 18.30’da Sakoband ve Sevim Kahya, 21.30’da ise Rumeli Ekrem sevilen şarkılarını seslendirecek. Bunların yanı sıra saat 20.00’de araştırmacı yazar Şevket Balla’nın konuşmacı olarak katılacağı “Kosova’nın Tarihi Paneli” düzenlenecek. Festival kapsamında ayrıca Balkan halk oyunları gösterileri, defile ve söyleşiler de yer alacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv