Bartholomeos’tan teşekkür ziyareti

  • 0
  • 522
Bartholomeos’tan teşekkür ziyareti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret eden Ortodoksların ruhani lideri Bartholomeos, İzmir’de yaşayan Rum Cemaati adına Pekdaş’a teşekkür etti.  Bartholomeos, “Rum Cemaati’ne kucak açtığınız, her problemlerinde yardımcı olduğunuz için size şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aziz Vouklos Günü için İzmir'e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. İzmir ziyaretinin 4’üncü gününe Aya Fotini Kilisesi’nde düzenlenen pazar ayinini yöneterek başlayan Bartholomeos, ayin sonrası Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la Basmane’deki başkanlık binasında biraraya geldi. Görüşmede İzmir’deki Rum Cemaati adına teşekkürlerini sunan Bartholomeos, Başkan Pekdaş’ı cemaatleri adına bir şans olarak gördüklerini ifade etti.

“CEMATİMİZE KUCAK AÇTINIZ”
“Rum Cemaati’ne kucak açtığınız, her problemlerinde yardımcı olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Cemaatimiz emin ellerde olduklarını hissediyorlar” diyen Bartholomeos, Patrikhane olarak dünya medeniyetine ve kültürüne hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Öncelikleri arasında dinler arası diyalog, çevre sorunları ve doğayı korumak olduğunu dile getiren Bartholomeos, “Doğayı koruyarak insanlığa, birlik ve beraberliği sağlamak için hizmet ediyoruz. Buna da devam edeceğiz. Sizin gibi değerli yerel yöneticilerle işbirliği yapmak bizim için mutluluk vericidir. Meclis üyelerinize ve diğer yardımcılarınıza teşekkür ediyorum. Hayır dualarımızı arz ediyoruz” dedi.

“DÜNYA BARIŞI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
Ortodoksların ruhani lideri Bartholomeos ve beraberindeki heyeti İzmir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da konuşmasında İzmir’in tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu medeniyetlerin İzmir’i zenginleştirdiğini ifade etti. Pekdaş, “Yerel yönetimler yaşamı kolaylaştırmak, tüm hemşerilerine yardımcı olmak için vardır. İzmir dünyanın en önemli şehirlerinden birisidir. Tarih boyunca o kadar çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptı ki; o medeniyetler de bu şehri zenginleştirdi. Bizim de görevimiz yerel yönetim olarak bu zengin yapıyı korumak ve varlık kazanmasını sağlamaktır. Tarihe, insana, çevreye saygılı dünya için, insan için bunları yapacağız. Dünya çok acı çekti, insanlar işkenceden geçti. Çevreyi harap ettik. Şimdi bu borcu ödeme zorunluluğumuz var. Hep birlikte dünya barışı için çalışmak zorundayız” dedi.

FİDAN DİKİP, DUA ETTİLER
Ziyaretin ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler Konak Belediye Başkanı Pekdaş ile birlikte, restorasyonu Konak Belediyesi’nce yaptırılan ‘Süt Veren Tanrı Anne Dua Evi’ olarak da bilinen tünelli evi gezdi. Heyet daha sonra Aziz Polycarp’ın şehit edildiği rivayet edilen Kadifekale’deki yerde düzenlenen ağaç dikim törenine katıldı. Dualar eşliğinde selvi ağacı fidanı dikimi gerçekleştirildi. Bartholomeos ve beraberindekiler Kadifekale’deki ağaç dikim törenin ardından Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kendileri onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemekte çok sayıda metropolitin ve din adamının yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Konak Belediye Meclisi üyeleri ile Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve eşinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli grubu yer aldı. Bartholomeos, kendilerini misafir eden Konak Belediye Başkanı Pekdaş ve ekibine teşekkürlerini bir kez daha dile getirdi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv