Başarı plakalarını çaktı

  • 0
  • 876
Yazı Boyutu:

AB Çerçeve Programlarına katılan Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim Üyeleri, “Avrupa Araştırma Alanında DEܔ konulu toplantıda buluştu. Toplantıda,  Avrupa Araştırma Alanı’nda toplam 19 Çerçeve Projesi’ni gerçekleştiren öğretim üyeleri, oluşturulan “DEÜ AB Çerçeve Programları Proje Kütük”üne başarı plakalarını çaktı.
 
Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantıya DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Özgören, Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Halil Köse ile AB Çerçeve Programları’na katılan öğretim üyeleri ve PRODEB (Proje Destek Birimi) katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, içinde yaşadığımız çağın;  bilgiyi üretip ticarileştirerek para kazanma çağı olduğunu belirterek, “Üniversite olarak kendi içimizde kapanıp sadece eğitim veremeyiz. Ciddi projelerle bilgiyi transfer ederek fayda sağlamalıyız. Proje yapan, araştıran siz değerli öğretim üyelerini  sonuna kadar destekliyoruz” dedi.
 
Toplantıda öğretim üyelerini bilgilendiren Araştırmalardan Sorumlu  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ise,  2002-2012 yılları arasında üniversitemiz bünyesinde 1 adet 5.Çerçeve Programı projesi, 6 adet 6.Çerçeve Programı projesi ve 12 adet 7.Çerçeve Programı projesi olmak üzere Avrupa Araştırma Alanı’nda toplam 19 Çerçeve Projesi gerçekleştirildiğini ancak Üniversite kapasitesinin bundan çok daha fazla olduğunu ifade etti. 
Ayrıca 2007-2012 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden AB 7.Çerçeve Programına 20 civarında koordinatörlük projesi sunduğunu belirterek, “Bu çalışmalarda emeği geçen araştırmacılarımızın başarılarının devamlılığının sağlanması ve yeni çalışmaların Üniversitemize kazandırılması amacıyla toplandık. Bu toplantı ile araştırmacılarımıza göstermiş oldukları çabalar için teşekkür etmek, oluşturduğumuz DEÜ AB Çerçeve Programları Proje Kütüğü çakmak için bir aradayız” dedi. Toplantı, Rektör Prof. Dr. Füzün’ün, öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv