Başarılı gazeteci iyi insandır

  • 0
  • 749
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ‘nde gençlerle söyleşiye katılan Nevzat Dönmez, gazeteciliğin toplumdaki işlevi ve gazetecinin görevleri  hakkında bilgi verdi. Gazetecinin etik değerleri ve mesleki sorumluluğuna da değinen Dönmez,  “Başarılı gazeteci iyi insandır. Çevresine faydalı, toplumu doğru yönde yönlendiren insandır” dedi.
 
Uzun süredir gazetecilik mesleğinin neredeyse her alanında çalışma imkânı  bulan Nevzat Dönmez, meslek yaşantısı boyunca yaşadığı olaylar ve deneyimlerini genç gazeteci adaylarına aktardı. Gazetecilik mesleğinin gelen her haberi yazmak olmadığını dile getiren  Dönmez  “ Muhabir her şeyden önce insan olmanın bilincinde olmalıdır. Bunun dışına çıkacak olayları haber yapmamalıdır. Habere konu olan insanları rencide edecek, kötü duruma düşürecek olay ve olgulardan uzak durulmalıdır. Yaptığımız haberin sonuçlarının nerelere varabileceğini tahmin etmeli, ona göre hareket etmeliyiz “ şeklinde konuştu.
      
Daha sonra yurt dışında kaldığı süreç içerisinde orada gördüğü toplumsal olaylar ve insanların o olaylara bakış açıları konusunda bilgilendiren Dönmez, ülkemiz de de artık birçok şeyin iyi yönde değişim içerisinde olduğunu vurguladı. Nevzat Dönmez, öğrencilere kendi gazetelerinde uygulamakta oldukları işleyiş hakkında bilgiler verdi.

“ ÖNCE İYİ BİR İNSAN, DAHA SONRA İYİ BİR GAZETECİ OLMAK ”
Çeşitli açıklamalarda ve öğütlerde bulunan Dönmez “Her şeyden önce hepimiz farklı birer bireyiz. Fakat birbirimize ve kendimize karşı yerine getirmemiz gereken toplumsal, ahlaki görev ve sorumluluklarımız var. Benim hayata bakışım,  önce iyi bir insan, daha sonra iyi bir gazeteci olmak yönündedir“ dedi.
Öğrenciler, birinci ağızdan gazetecilik mesleği hakkında bu kadar tecrübesi bulunan bir kişiden bilgi alma imkânına sahip oldu. Nevzat Dönmez konuşmasının sonunda merak edilen konular hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çekilen toplu resim sonrasında söyleşi noktalandı.İZMİR(Ege Ajans/Mehmet Tayyar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv