Basın Özgürlüğü Demokratik Bir Haktır

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

  • 0
  • 404
Basın Özgürlüğü Demokratik Bir Haktır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Toplumun demokratik bir toplum niteliği kazanabilmesinin en önemli şartının, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini serbestçe kullanabilmelerinden geçtiğini hatırlatan Yelkenbiçer, demokratik toplumlarda temel hak ile özgürlükleri korumanın devletin görevi, toplumların düşünce ayrıca kanaatlerini açıklama yolunun da basın özgürlüğünden geçtiğini ifade etti. Temel hak ve özgürlükler kapsamında düşünce ve kanaat özgürlüğü ile bu düşünceyi açıklama özgürlüğünün önemli kıstas olduğunu kaydeden Yelkenbiçer, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10’uncu maddesinde güvence altına alınmış olan bu özgürlük; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de birçok kararına konu olmuştur. Mahkemenin çeşitli kararlarında belirtildiği üzere; düşünceyi açıklama özgürlüğü, sadece devletin ve/veya toplumun benimsediği görüşleri değil, toplumun yadırgadığı, hatta kaygı verici bulduğu düşünceleri de kapsar. Çağdaş dünya, bugün ulaştığı çizgiyi, zaman içinde ortaya çıkan farklı görüşlerin tartışılmasına, toplumları etkilemesine ve sonunda varılan uzlaşmaya borçludur. Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basın özgürlüğünün, düşünce ve ifade özgürlüklerinin tam olarak sağlanmadığı bir ortamda demokrasiden söz edilemez. Basın özgürlüğünü ve basın mensuplarını hedef alan tüm saldırılar doğrudan demokrasilere yapılan bir saldırı olarak görülmelidir. Bu minvalde tüm basın emekçilerimize haber alma özgürlüğünü sağladıkları için teşekkür eder, fedakarlıkla çalışan tüm basın mensuplarımızın, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlarım” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv