“Basit merdiven altı güzellik merkezlerine dikkat

  • 0
  • 755
Yazı Boyutu:

Yaz aylarında maruz kalınan güneşinyıpratıcı, yaşlandırıcı etkileri, özellikle de kalıcı güneş lekeleri veışınlara bağlı ince kırışıklıklar (foto yaşlanma) yüzümüzde ve vücudumuzdarahatsız edici bir görünüm oluşturmaktadır.

İzmirKâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi  Plastik Rekonstruktif ve EstetikCerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Mubin Hoşnuter, zararlı ultraviyoleışınlarından bizi koruyan ozon tabakasının incelmesi sonucu cilt kanserioranlarının daha da arttığını belirtti.Güneşışınlarına bağlı pullanmaların, kimyasal peeling (derinin üst tabakasınınsoyulması) ve nemlendirici kremlerle tedavi edilebildiğini ifade eden Doç.Dr.Hoşnuter, güneşe bağlı oluşan ince kırışıklıklar için sentetik dolgumalzemeleri, lazer ve otolog hücre tedavisi (kişinin kendi kanından eldeedilen) uygulamalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

“TZPUygulamasıyla kırışıklıklara son”
Özellikletrombositten zengin plazma (TZP) uygulamasının son yıllarda en çok tercih edilenson derece etkili bir yöntem olduğunu vurgulayan Doç.Dr.Hoşnuter, “Kandakitrombositler ayrıştırılarak vücuda enjekte edildiklerinde yüksek oranda tedaviedici ve yenileyici etki gösterirler. TZP günümüzde; kırışıklıkları gidermek,güneş lekelerini ve skar dokularını (hamileliğe bağlı karın çatlakları gibi)yok etmek, lazer tedavisinden sonra iyileşmeyi çabuklaştırmak, saçdökülmelerini durdurmak ve saçı gürleştirmek, deriye canlılık ve parlak birrenk vermek gibi pek çok farklı amaçla ve başarıyla uygulanmaktadır. Hattadiyabetik ayak yaralarının tedavisinde bile çok başarılı sonuçlarverebilmektedir” diye konuştu.

“Kökhücre tedavisiyle gençleşin”
Sonyıllarda popüler hale gelen kök hücre uygulamalarına da dikkat çekenDoç.Dr.Hoşnuter,  onlarca farklı alandakullanılmakla birlikte, deri yaşlanmasının tedavisinde de kök hücrenin yeniufuklar açan bir yöntem olduğunu söyledi. Doç.Dr.Hoşnuter,  “Enjekte edilen fibroblastlar 1-2 yıl gibiuzun bir süre kollajen adlı bir protein salgılayarak cildi sıkılaştırır vegenç, parlak bir görünüm kazandırırlar. Tedavinin etkinliği 4-5 yıl kadarsürer. Fibroblast tedavisi kapanmayan yaraların tedavisi, yüzdeki kırışıklık veküçük çukurcukların (akne skarı) doldurulması, saç dökülmesinin tedavisi gibifarklı pek çok alanda oldukça yararlı sonuçlar vermektedir”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv