Başkan Bakıcı Efes Sporu sahiplendi

  • 0
  • 714
Başkan Bakıcı Efes Sporu sahiplendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, U16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe Manisa/Soma ayağını şampiyon olarak tamamlayan Selçuk Efes Sporcularına madalya ve hediye verdi. Başkan Bakıcı, ayrıca Selçuk’un ilk kurulan kulübü olan ve 72 yıldır spor camiasında gerek işadamlarının desteği, gerek bazı kurumların desteği ve gerekse kendi imkanları ile mücadele etmeye çalışan Selçuk Efes Spor Kulübü’nün yöneticilerine öneri sundu. Kulüp yöneticileri; Selçuk Efes Sporun bundan böyle Selçuk Efes Belediye Spor olmasını öneren Başkan Bakıcı’nın bu önerisini yönetim kurulu toplantısında görüşeceklerini dile getirdiler.

Birlikte pasta kestiler
Türkiye Şampiyonası Manisa/Soma merkezli 1. Kademe müsabakaları final karşılaşmasında diğer İzmir temsilcisi Tire 1922 Sporu 2-1 mağlup eden Selçuk Efes Spor Kulübü U16 oyuncuları aileleri ile birlikte Başkan Bakıcı’nın misafiri oldular. Sporcuları tebrik ederek onlara madalya takan Başkan Bakıcı, şampiyonluk pastasını da sporcular ile birlikte kesti.

Sporculardan öneriye alkış
Şampiyonluk sevincini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile birlikte kutlayan sporcular, Başkan Bakıcı’dan gelen öneriye de alkışlarla cevap verdiler. Selçuk Belediyesi olarak Efes Sporun layık olduğu yere taşımayı hedeflediklerini ve bu kapsamda Efes Sporun bundan böyle Selçuk-Efes Belediye Spor olarak faaliyet göstermesini öneren Başkan Bakıcı, “Sporda başarılı gençler çıkarmak bir sanattır. Sizler de bu kitle içerisinde bir araya gelmiş kabiliyetli gençlersiniz. Dolayısıyla bunun sonucu da başarı olarak karşımıza çıkıyor. Ben bu konuda şunu öneriyorum. Şimdi gelin bir çalışma yapalım, elimizi taşın altına koyalım ve bu işin arkasında duralım. Selçuk Efes Spor Kulübü artık Selçuk Efes Belediye Spor olsun ve bu kulübü gerçekten layık olduğu yere hep birlikte taşıyalım” dedi.

Kendi çocuklarımıza sahip çıkacağız
Efes Sporun başta futbol olmak kaydıyla bundan sonraki süreçte oluşturulacak tüm branşlarda büyük bir başarı elde edeceğine inandığını ifade eden Başkan Bakıcı,  bunun da en iyi göstergesinin de genç ve yetenekli sporcular olduğunu kaydetti.
Bir spor kulübünün ne kadar gençlerine önem veriyorsa, ne kadar geniş kitleye hitap edebiliyorsa ve ne kadar kendi çocuklarına güvenebiliyorsa o kadar başarılı olacağına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bu nedenle biz Selçuk Belediyesi olarak kendi çocuklarımıza sahip çıkacağız. Tüm kurumlarla birlikte ve Selçuklularla birlikte bu kulübe sahip çıkacağız. Bu çocuklarımızın yanında bizler olacağız, yöneticiler olacak, tabii ki aileleri olacak. İşte o zaman bu birliktelik başarı getirir” diye konuştu.

Selçuk’ta yetenekli gençler çok
Selçuk’ta çok yetenekli çocukların olduğunu ve kulüp olarak böylesine yetenekli çocukları yetiştirmeye devam edeceklerini kaydeden Selçuk Efes Spor Kulübü Başkanı Timur Okumuş, Kulübe sahip çıkma adına Başkan Bakıcı’nın yapmış olduğu bu önerisinden dolayı oldukça memnuniyet duyduğunu ifade etti.

U16 ligi Türkiye şampiyonasında son 20 takım arasına kalmayı başararak İkinci kademe müsabakalarını oynamaya hak kazanan Selçuk-Efes Sporcularını tek tek tebrik eden Başkan Bakıcı, onlara madalya ve hediye verdi. Başkan Bakıcı, şampiyonluk pastasını da sporcular ile birlikte kesti.
Başkandan teşekkür plaketi
Kulüp Başkanı Timur Okumuş, sporculara ve kulübe verdiği destekten dolayı Başkan Bakıcı’ya plaket taktim etti. Başkan Bakıcı ise bugüne kadar birçok sporcu yetiştiren ve uzun yıllar Selçuk-Efes spor Kulübünde görev alan eğitmen Orhan Meler’e Selçuk’un simgesi Artemis heykelciği verdi.

Selçuk Efes’ in gurur serüveni
İzmir’de 104, Türkiye’de ise toplam1115 takımın katılımıyla 4 ay önce start alan U16 karşılaşmalarında oldukça başarılı performans gösteren Selçuk Efes Spor, yerel liginde kendi grubunda oynadığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak grubunu ikinci sırada tamamlamış, daha sonra Türkiye Şampiyonası elemeleri İzmir Play-off müsabakalarına katılarak ilk karşılaşmasında Bergama Gençlerbiriği’ni 3-0, ardından yarı finalde Kuruçeşme Spor’u 3-2 ve final maçında da Buca Belediye Sporu normal sürede 1-1 biten karşılaşmada penaltılarla 5-3 yenerek adını Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarına yazdırmıştı. Türkiye Şampiyonası Manisa/Soma merkezli 1. Kademe müsabakaları final karşılaşmasında diğer İzmir temsilcisi Tire 1922 Sporu 2-1 mağlup eden Selçuk Efes Spor, bu sonuçla U16 ligi Türkiye şampiyonasında son 20 takım arasına kalmayı başararak İkinci kademe müsabakalarını oynamaya hak kazandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv