Başkan Kocaoğlu dünya gündeminde

  • 0
  • 565
Başkan Kocaoğlu dünya gündeminde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Londra merkezli “City Mayors Foundation” tarafından “dünyadayılın belediye başkanı”nı belirleyecek yarışmada son 26 aday arasına kalanİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için oy kullanma süresindesayılı günler kaldı. Aynı kuruluşun 2012 Aralık’ta “Ayın Belediye Başkanı”seçtiği Başkan Kocaoğlu, bu kez Oklahoma, Sacramento, Gent, Bordo, Selanik,Riga, Liverpool, Bristol, Cidde, Seul ve Sydney gibi kentlerin başkanlarıylayarışıyor.

 

Bugüne dek Atina, Melbourne, Cape Town, Mexico City ve Bilbaogibi kentlerin belediye başkanlarına verilen “Dünya Belediye Başkanı” ödülüne,ilk kez Türkiye’den bir belediye başkanı bu kadar yaklaştı. İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkezi Londra’da bulunan City MayorsFoundation tarafından aday gösterildiği yarışta, son 26 belediye başkanıarasına girmeye hak kazandı.

Liderlik, vizyon, yönetim becerisi, dürüstlük, sosyal veekonomik bilinç, güven sağlayabilme yeteneği ve çevre duyarlılığı ile farklıkültürlerden, ırklardan ve sosyal zeminlerden kişilerden oluşan farklıtopluluklarla iyi ilişkileri geliştirme istek ve becerisi gibi kriterlerindeğerlendirildiği yarışmada oy verme işlemi Ekim ayında sona erecek.

 

Nasıl oy kullanılıyor?

Başkan Aziz Kocaoğlu’nu desteklemek isteyenlerin,tercihlerinin gerekçesini açıklayan bir metni konu bölümüne “Izmir Kocaoglu”yazarak,izmir@worldmayor.com e-postaadresine göndermeleri gerekiyor. Katılımcılardan metnin sonuna isim ve soyisimlerini ya da baş harflerini ve nerede yaşadıklarını da eklemeleriisteniyor. Belediye başkanları için verilecek destek mesajlarının İngilizceolması tercih edilse de, Türkçe mesajlar da kabul ediliyor. Ancak yazıiçeriklerinde “ç, ş, ö, ğ” gibi Türkçe karakterlerin kullanımından kaçınılmasıgerektiği ifade ediliyor.  Oylama sonucuna ilişkin değerlendirmegönderilen mesaj sayısı kadar, içeriğindeki bilgilerin samimiyeti ve iknaediciliğine göre yapılacak. Sonuçlar ise 2015 yılının Ocak ayında açıklanacak.

 

Destek mesajı yağıyor

Oylamayla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı http://worldmayor.com adresinde tüm adaybaşkanlar hakkında detaylı bilgiler de yer alıyor. İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu için gönderilen destek mesajları arasında yurt dışındangönderilenler de dikkat çekiyor. Kentlerin değil başkanların özelliklerinindeğerlendirildiği yarışmada Başkan Kocaoğlu’nun imza attığı sosyal projelereyönelik övgüler ön plana çıkıyor. 0-5 yaş arasındaki 130 bin çocuğa her hafta 2litre süt dağıtılmasını sağlayan Süt Kuzusu Projesi, engelli dostu uygulamalar,çevre yatırımları, kadın hakları konusundaki duyarlılığı da İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı’nı destekleyenlerin dikkat çektikleri noktalar arasında yeralıyor.

 

2012’de neden seçildi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2012Aralık’ta aynı kuruluş tarafından “Ayın Başkanı” seçilmişti. Halen bu unvanıalan ilk ve tek Türk belediye başkanı olma özelliğini koruyan Başkan Kocaoğluiçin City Mayors’un yayın organı olan http://www.citymayors.com adresindehakkında yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verilmişti:

“Aziz Kocaoğlu, büyük çevresel iyileştirme çalışmalarıiçinde. Bunlardan birisi ‘Büyük Körfez’ projesi. Proje, İzmir Körfezi’nitemizleyerek tekrar yüzülebilir hale gelmesini ve vatandaşların, mimar veuzmanların görüşlerini alıp kıyıların yeniden düzenlenmesini içeriyor. Göç edenaileler ve çocuklarının çoğu, kırsal yaşam tarzlarını korumuş, şehir yaşamındanfarklı yaşayarak, eğitim fırsatlarından yararlanma konusunda dezavantajlıdurumdaydılar. Başkan, bu kökleşmiş sorunları çözmek için harekete geçerekKardeş Aile, Abla-Ağabey- Kardeş, Gençler ve Yaşlılar El ele projelerininaltyapısını oluşturdu. Göçle gelen ailelerin iyi eğitim almış kentli ailelerlezaman geçirmesini içeren projeler 2006 yılında başladı. Amaç kültürel, sosyal,sportif çeşitli aktiviteler ile genç kardeşlerin kendine güvenli, başkafikirlere ve inançlara saygılı, yargılamayan, ayrımcılık yapmayan bireylerolarak yetişmelerini sağlamak…

Hazine’ye olan borç yükü temizlendi ve kentin uluslararasıkredi kuruluşlarından aldığı not yükseldi…

Metro sisteminin genişletilmesi ve atık yönetimindekiiyileştirmeler Başkan Kocaoğlu’nun altyapı üzerindeki vurgusunun örnekleri.Başkan’ın belirttiği gibi, ‘kalıcı altyapısal çözümlerle kentteki problemlereeğilmek, yüzeysel düzeltmeler yapmaktan daha iyi. İzmir kenti, Türkiye’deki enyüksek atık su kapasitesine sahip ve bu sular, Avrupa Birliği standartlarınıkarşılayan tesislerde işleniyor”.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, City Mayors Foundation’ındüzenlediği organizasyonda Oklahoma, Sacramento, Gent, Bordo, Selanik, Riga,Liverpool, Bristol, Cidde, Seul ve Sydney gibi kentlerin başkanlarıylayarışıyor.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv