Başkan Kocaoğlu’ndan “portatif tribün” açıklaması

  • 0
  • 1.033
Başkan Kocaoğlu’ndan “portatif tribün” açıklaması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçici çözüm amacıylaAtatürk Stadı’na 10 bin, Alsancak Stadı’na da 5 bin olmak üzere toplam 15 binkişilik  portatif tribünün yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağınıbelirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Zaten zor durumda olankulüplerimize ek yük getirmeden, bu parayı Bakanlık’la birlikte bizkarşılayalım” önerisinde bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, bu konuda İZVAK BaşkanıYemişçi’yi göreve çağırdı.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu,Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği“portatif tribünlerin” kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesigerektiğini belirterek, “15 bin kişilik portatif tribünün maliyeti yaklaşık 4milyon lira civarında. Bu parayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir BüyükşehirBelediyesi birlikte karşılayabilir. Biz bu iş için hazırız” diye konuştu.

Dün Valilik’te gerçekleştirilen toplantı sonrasında,portatif tribün önerisini etüt etmek amacıyla Torbalı’daki üretici firmayıziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Stat sorununa kalıcı çözümgetirilinceye kadar, 10 bin kişilik portatif tribünün Atatürk Stadı’na, 5 binkişilik tribünün de Alsancak Stadı’na kurulabileceği düşüncesiyle bir maliyetçıkardık. Yaklaşık 4 milyon lira.. Eğer Bakanlık onay verirse, biz bu iş içinhazırız. Zaten zor durumda olan kulüplerimize herhangi bir ek yük getirmeden,Bakanlıkla birlikte bu harcamayı yapıp hiç olmazsa sezonu kurtaralım” diyekonuştu.

Her konuşmasında “hükümetin temsilcisi” gibi davranan İZVAKBaşkanı Tuğrul Yemişçi’yi göreve çağıran Başkan Kocaoğlu, “Sayın Yemişçi’den,Bakanlığın bu öneriye nasıl bir destek vereceğini kamuoyuna duyurmasını bekliyoruz”dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçici çözüm amacıylasatın alınacak 15 bin kişilik portatif tribünün, daha sonra 500 ya da 1000’erkişilik bölümler halinde küçük yerleşimlere dağıtılabileceğini de sözlerineekledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv