Başkan Sındır acıyı paylaştı, yaraları sarmak için belediye imkanlarını seferber etti

  • 0
  • 831
Yazı Boyutu:

Foça’daki hain terör saldırısının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan yaralı askerler için Bornova Belediyesi harekete geçti. Askerlerin getirilişinin hemen ardından Acil Servis’e giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, belediye personelini ve imkanlarını yaraları sarmak için çalışma başlattı. Sındır’ın önerisi ile Bornova Meydanı’na Kızılay kan çadırı kuruldu Foça’da bu sabah gerçekleşen hain terör saldırısının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirilen yaralı askerler için tüm İzmirliler yardıma koştu. Askerler Acil Servis’te tedavi altına alınırken, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kısa mesajla ohbinlerce vatandaşa ve tüm belediye personeline kan verme çağrısı yaptı.  Yoğun talep nedeniyle Hastane’nin kan verme ünitesi yeterli gelmeyince, vatandaşlar İzmir’in çeşitli noktalarındaki kan merkezlerine yönlendirildi.
 
Ayrıca olayı duyup Ege Üniversitesi Hastanesi’nin önüne gelen vatandaşların kan merkezlerine taşınması için Bornova Belediyesi’nin araçları da kullanıldı. Başkan Sındır da Ege Üniverstesi Hastanesi’nin önünde, kanlarını bağışlamak için gelen vatandaşları koordine etti. Başkan Sındır, daha sonra üst düzey askeri yetkililer ve Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz ile birlikte yaralı askerleri ziyaret edip acil şifa dileklerini iletti.
Bu arada Başkan Sındır’ın Kızılay yetkilileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kısa sürede kurulan Kan Bağış Merkezi’ne vatandaşlar akın etti. Bornova Belediyesi kan bağışında bulunanların su ve meyve suyu gibi ihtiyaçlarını da karşıladı. Başkan Sındır, daha sonra incelemede bulunmak üzere terör saldırısının yapıldığı Foça’ya hareket etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv