Başkan Soyer güneş enerjisinin ekonomi için önemine vurgu yaptı

İzmir’de ikinci kez düzenlenen Solarvizyon konferansı başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer güneş enerjisinin Türkiye’nin ekonomisi için önemine vurgu yaptı.

  • 0
  • 534
Başkan Soyer güneş enerjisinin ekonomi için önemine vurgu yaptı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de ikinci kez düzenlenen Solarvizyon konferansı başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer güneş enerjisinin Türkiye’nin ekonomisi için önemine vurgu yaptı.

Solarbaba'nın bir yıl aradan sonra İzmir’de ikincisini düzenlediği Solarvizyon 2019 etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konferansın açılışında güneş enerjisiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Konuşmasında güneş enerjisinin önemi ve faydalarına değinen Başkan Tunç Soyer, "Güneş enerjisi, bu bilince hitap eden önemli bir temiz enerji kaynağı. Diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre erişimi de çok kolay. Çünkü güneş ışığı dünyanın her noktasına enerjisini, ücretsiz ve sürekli olarak ulaştırabiliyor" dedi.

Türkiye’nin ekonomisi için önemli
Güneş enerjisi üretimi ve kullanımının doğaya ve insana olduğu kadar ekonomiye de büyük bir katkısı olduğunu belirten Başkan Soyer, "Güneş enerjisi üretimi; doğaya uyumlu olmasının yanı sıra, gelişen teknolojiyle birlikte; daha ekonomik bir yol olma yolunda da önemli bir gelişme kaydediyor" diye konuştu. Türkiye ekonomisi açısından güneş enerjisinin çok önemli fırsatlar sunduğunu söyleyen Tunç Soyer, "Güneş enerjisi Türkiye’nin ekonomisi için de önemli fırsatlar sunuyor. Zira ülkemiz, coğrafi konum gibi avantajları sayesinde, güneş enerjisinden alınacak verim bakımından diğer ülkelerden çok daha yüksek bir potansiyele sahip. Ancak altını önemle çizmek isterim ki amaç sadece temiz enerji üretmek olmamalı. Üretilen bu enerji; kamusal çıkarların korunmasını, toplumsal yararın artırılmasını, halkın ucuz, sürekli ve güvenilir enerjiye kolaylıkla erişebilmesini ve doğaya verilen zararı, tümüyle ortadan kalkmasını hedeflemeli" dedi.

Güneş için kooperatif
Güneş enerjisinden elektrik üretiminin yaygınlaştırılması için kentin kılcallarına inilmesi gerektiğine değinen Tunç Soyer, bunun ancak kooperatifleşmeyle mümkün olduğunu vurgulayarak "Nasıl süt için kooperatif kuruluyor, aslında güneş enerjisi için de bunu yapmamız, bunu geliştirmemiz mümkün. Enerji üretim kooperatiflerini ne kadar yaygınlaştırabilirsek bu enerjinin kente getireceği faydayı da o kadar artırırız. Dolayısıyla biz ne yapabiliriz diye baktığım zaman, bürokratik engelleri kaldırıp bunun önünü açmak için çalışacağız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ortak çalışmak istediklerini belirterek konuşmasına başlayan, Solarbaba'nın kurucusu ve yöneticisi Ateş Uğurel ise "İzmir'de artık biz bu buluşmaları geleneksel hale getiriyoruz. Önümüzdeki senenin müjdesini de şimdiden verelim. İki günlük güneş enerjisi festivali ve semineri düzenleyeceğiz" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv