Başkasının karanlığına renk kattılar

  • 0
  • 3.347
Başkasının karanlığına renk kattılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Görme Özürlüleri Kitaplığı(TÜRGÖK) ve Metin Sancak'ın eşi Ferah Sancak, görme engelli vatandaşlara renk tanımlayıcı cihaz alımı için "Başkasının Karanlığına Sen de Bir Renk Kat" isimli müzayedeli etkinlik düzenledi. Birbirinden değerli eserlerin katılımcılar tarafından satın alındığı müzayedeci Uğur Batur yönetirken, geceden elde edilen gelirle onlarca görme engelli birey, renk tanımlayıcı cihaz sahibi oldu. Sevilen sanatçılar İlhan Şeşen ve Vedat Sakman seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattı.

Kaya İzmir Thermal&Convention'da düzenlenen etkinlik sanat ve iş dünyasını biraraya getirdi. Geliri TÜRGÖK'e renk tanımlayıcı cihaz alımı olarak bağışlanan etkinlikte, birbirinden ünlü kişilerin birbirinden ünlü eserleri ünlü müzayedeci Uğur Batur tarafından alıcılara sunuldu. Piyasa değerinin altından satılan eserlerden en dikkat çekeni Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun yağlıboya eseri oldu. Yaklaşık değeri 26 bin lira olan eser 13 bin liraya sahibini buldu. Gecenin en dikkat çeken olayı ise 6 yaşında görme engelli Mert Kılıçkan'ın Beethoven ve Baba serisinin eserlerini piyanoda çalması oldu. Minik yetenek sunduğu resitalin ardından dakikalarca alkışlandı.

Etkinlikte konuşan Ferah Sancak, geceden elde edilecek gelirle görme engellilerin kullandığı renk cihazlarının alınacağını söylerken TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan ise, etkinliği düzenleyen Ferah Sancak ve Pakize Sükan'a teşekkür etti. Yazgan, eşi Gültekin Yazgan'ın 11 yaşında görme yetisini kaybettiğini söyleyerek, "Kendisi gerçekten çok azimli bir insandı. Ben 53 yıllık evlilik hayatımda görmeyen bir kişiyle çok mutlu bir yaşantı sürdürdüm. Onun önderliğinde görmeyen bir kişiye her zaman yardımcı olmak istedim. Bu nedenle her zaman yanınızdayım" dedi.
Ferah- Metin Sancak
Samira Aksoy, İnci Sancak, Seray Küçük
Simge Gür, Hüseyin Erikçi
Demet Başeğmez Türkeli
Anıl Yüksel, Ceren Sertdemir
Meltem- Adnan Cinstaş
  Aziz –Filiz Üstel
Özge Kural
 
Muzaffer Tağıl, İnci- Mesut Sancak,  Mustafa Kürkan, Celal Uzunkaya, Ferah – Metin  sancak, Pakize Sükan
 
Dilek Mutlutürk, Ceren Sertdemir, Engin Deniz Eriş,  Gülşah Tügümet, Pınar Atınç, Elvan Demirkaya
Pınar Atınç, Gülçin Güloğlu
Ebru- Atınç Abay
Aysel- Cenap Öztezel, Zeliha Toprak
Mert- Melisa Pala
Gülnihal Öztürk, Kemal Gülüryüz
Mert Kılıçkan
Erkan Erdoğan, Ertan Kayıtken
Berna – Deniz Sipahi
İpek Ergür, Müge Canözden, Ferda Eser
Serkan- Yeşim İpek
Gülyüz Mafyan, Damla Mafyan Kalburan
Aslı- Ercan Güvenç
Şafak- Selami Özpoyraz
Oğuz- Serap Özkardeş
Seda- Tarkan Önal
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv