Başkonsolos’tan yeni yıl resepsiyonu

  • 0
  • 6.493
Yazı Boyutu:

Almanya  Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, yeni yıl resepsiyonu düzenledi.
İzmir Konağı’nda düzenlenen resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nato Hava Unsur Komutanlığı’nda görevli Alman Tuğgeneral Wilherm Grün, konsolos ve fahri konsoloslar, akademisyenler ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
 
Gecenin konuklarına hitap eden Başkonsolos Haberle, Ege’nin Metropolü ve mavi incisi olan İzmir kentine güzellikler dileyerek,  İzmir’in Expo 2020’yi kazanmak için iyi dileklerini hakettiğini söyledi. Haberle, “Aynen kentin güzelleştirme ve çalışmalarının başarılı olması iyi dileklerimizi hak ettiği gibi. İzmir ile 21’nci yüzyılı kenti için sevilen ve yaşanabilen bir modelin oluşturulması hedefleniyor. Bunun bu günkü halkın ve ilerde onların çocukları ve torunlarına faydalı olacağından  eminim.  Gelecekteki nesiller anne ve babaları ile uzun vadeli öngörüleri için gurur duyacaklar” dedi.
Geriye dönüp bakıldığında geçtiğimiz yıl ikili kilişkileride çok şey başardıklarını ve bu günkü  resepsiyonun güzel işbirliği ve yeni hedeflere ortak çabalar için teşekkür niteliği de taşıdığını dile getiren Haberle, Ege Bölgesi’nin ekonomisi ile Bavyera ve Baden- Württemberg eyaletlerini ziyaret ettiğini dile getiren Haberle, Alman ve Türk Şirketleri arasındaki ilişkileri güçlendirecek ve yeni bağlantılar kuracaklarını belirterek, “ilişkilerimizde özellikle bilim, araştırma ve yüksek öğrenime daha geniş bir alan açmak istiyoruz. Global dünyada sürdürülebilirliği garantilemek için geniş alan gereklidir. Gelecek için eğitim ve yüksek öğrenim ekonomisinin ve toplumun itici güçlerini oluşturacaklardır. Bu nedenle geçen yıl gerçekleştirdiğimiz ekonomi ve bilim gezilerinin birinde İzmir Üniversiteler Platformu  başkanının da katılımı beni son derece mutlu etti. Bu da yine bir sonraki ve ondan sonraki neslin önünü açmak demektir. 2013 yılının Almanya, Avrupa veya Türkiye olsun, hepimize yeni talepler sunacaktır, ancak  zorlu görevlerin üstesinden gelmek ve var olduklarına inanarak bu yılın hepimize mutluluk ve başarı getirmesini dilerim” diye konuştu.
Başkonsolos konuşmasının ardından başlayan dansın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptı. İlk dansı yapan Kocaoğlu, gecenin konuklarının tümünü dansa davet etti. Kocaoğlu’nun ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk müziği Konservatuvarı Eski Müdürü Prof. Dr. Gürbüz Aktaş iledans eden Haberle’nin mutluluğu gözlerden kaçmadı.  İzmirli Nothing To Do’nun müzikleriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edildi. 

Nalan Karadağ, Selin Ekşioğlu, Selma Demirayaklı, Yeşim Selaldı, Jülide- Akın Kazak, Bircan- Muzaffer Tağıl

Melik Kızılcan, İrem- Birol Ülgen, Mehmet- Berna Dirik, Tunçdan Baltacıoğlu, Nurçin- Mehmet Tiryaki

Anja Stein, Nesrin Çetiner, Bijen- mehmet Ali Molay, Hasan- Leyla Umur, Peru- Turhan Boro
Murat- Tatiana Yorgancıoğlu, Ünal- Dilara Ersözlü, İlhan- Rebab Gürel, Berkay Eskinazi, Nergiz- Arno Vandenbenk

Ülkü- Gönül Ketenci, Vildan -İrfan Bayrak, Melis- Faik Tütüncüoğlu, Tuğçe Özçekici Korgen, Firuz Özçekici
Serap- oğuz Özkardeş, Tamara Mamulashvici, Makvala Kharebava,  Tatjana- Olivier Vetter, Gürbüz Aktaş, Selin Ekşioğlu, Mehmet Karayazgan

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sel Eczanesi 15 yaşında

EİB Moda Tasarım Yarışması

Novamer Otomotiv Açıldı!

Bridge of Hope galası

İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Sanat ve Edebiyat Şövalyesi

“İzmir’e ve Alsancak’a emek verenler” ödüllendirildi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg