Başkonsolosluktan Yeni Yıl Konseri

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Yeni Yıl Konseri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da gerçekleşti.

  • 0
  • 529
Başkonsolosluktan Yeni Yıl Konseri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Yeni Yıl Konseri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da gerçekleşti. İbrahim Yazıcı ve Olten Quartet üyelerinin yer aldığı konsere beklenenin çok üzerinde bir ilgi olunca yer sıkıntısı yaşandı. Ayakta kalan izleyicilerin bir bölümü sahneye yerleştirilen sandalyelerde izlerken, bir bölümü ayakta, bir bölümü ise basamaklarda izledi.

Konser öncesi konuşan Başkonsolos Dr. Rainer Lassig yaptığı açılış konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başladı. Rainer, 'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün  Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ özlü sözü herkes tarafından bilinir. Anlatmak istediği ise, Türk halkının, köklü bir kültüre sahip büyük olduğudur. Bu, günümüz için de geçerli çünkü bu kültür birikimi, İbrahim Yazıcı gibi bir insanı kazandırdı. Uluslararası tanınan orkestra şefi, bestekar ve piyanist sadece Ankara, İstanbul, Mersin, İzmir ve diğer Türk şehirlerinde değil; Köln, Wuppertal, Essen, Berlin, Luzern, St. Petersburg, Moskova, Taipei, Brüksel, Tel Aviv ve Seul gibi birçok şehirde de çalışmıştır. 'OLTEN SANAT’ kurucuları Ceyhan ve Fatma Olten‘e de yürekten teşekkür etmek istiyorum.  Sizler gibi, sanatı destekleyen kişiler olduğu sürece, kültürel mirası güçlü Türkiye`nin hayat damarı kopmayacaktır. Yeni Yıl konseri için duyduğum mutluluğu tekrar dile getiriyor ve sizlere şimdiden mutlu, başarılı ve en önemlisi sağlıklı yeni bir yıl diliyorum“ dedi. 

Konser bitiminde katılımcılara  'Stollen’ olarak adlandırılan Noel keki ve sıcak şarabı ikram edildi.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv