Başöğretmen isimleri ona tesadüfen ya da göstermelik verilmemiştir

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” etkinlikleri  kapsamında Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda “Atatürk’ün Eğitim Felsefesi” konulu konferansı  gerçekleştirildi. Konferansı  Prof. Dr. Erdal Toprakçı verdi. Prof. Dr. Toprakçı, konuşmasını; Felsefe nedir?  Eğitim felsefesi nedir? ve Atatürk’ün eğitim felsefesi nedir? başlıkları altında topladı

  • 0
  • 1.346
Başöğretmen isimleri ona tesadüfen ya da göstermelik verilmemiştir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” etkinlikleri  kapsamında Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda “Atatürk’ün Eğitim Felsefesi” konulu konferansı  gerçekleştirildi.

Konferansı  Prof. Dr. Erdal Toprakçı verdi. Prof. Dr. Toprakçı, konuşmasını; Felsefe nedir?  Eğitim felsefesi nedir? ve Atatürk’ün eğitim felsefesi nedir? başlıkları altında topladı. Atatürk’ün eğitime verdiği önem üzerinde duran Prof. Dr. Toprakçı,   konferansın bir bölümünde “Atatürk ve Eğitim” isimli video sunumuyla konuşmasını destekledi.

Prof. Dr. Toprakçı, "Eğer bağımsızlık ve felsefe ile eğitim arasında bir ilişki var ise bu ilişkinin en önemli pratiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile yapılmıştır.  Bunun mimarları da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıdır” dedi.
Atatürk’ün eğitim felsefesinden bahseden Prof. Dr. Toprakçı, “Birinin eğitim felsefesi saptanırken o kişinin eğitimci olup olmaması elbette önemlidir. Ama bu, bir toplumda eğitim gerçekten uzman ellerde ise mümkündür. Değil ise herkes eğitimi etkilemektedir ve o zaman bu herkesin  eğitim felsefesi incelenebilir. Atatürk farklıdır çünkü kurulmakta olan yeni bir toplum söz konusudur ve o nerdeyse her şeyin uzmanıdır. Başçiftçi, Başöğretmen isimleri ona tesadüfen ya da göstermelik verilmemiştir” diye konuştu.

İLK MATEMATİKÇİ OLARAK ATATÜRK
Atatürk’ün yazdığı eserleri kısaca tanıtan Prof. Dr. Toprakçı, özellikle Atatürk’ün “Geometri” isimli kitabının üzerinde durdu. Bu kitabın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yazılan ilk matematik kitabı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Toprakçı,  üçgen, kare gibi matematiksel terimleri Atatürk’ün bize kazandırdığını ifade etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv