BAU TIP'a 40 öğrenci, Kırkı da burslu

  • 0
  • 1.592
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en iyi öğrencilerine, güçlü bir akademik kadro ile Türkiye’nin en iyi tıp eğitimini vermeye hazırlanan ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi (BAU TIP), alacağı yüzde yüz burslu alacağı 40 öğrenci için İzmirli öğrencilerle buluştu.
 
Çok sayıda öğrencinin ilgi gösterdiği ve Uğur Dershanesi Çankaya Dershanesi konferans salonunda 3 parti halinde gerçekleşen tanıtım seminerine BAU TIP Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferah Ece ile tanıtım direktörü Eray Mazanoğlu katıldı.
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi ile bilim insanı-hekim yetiştirme misyonu çerçevesinde güçlerini birleştiren BAU TIP’ın bu afiliyasyon ile tıp eğitimi ve tıbbi araştırma alanlarında yeniliklere imza atacağını belirten tanıtım direktörü Eray Mazanoğlu, BAU TIP’ta uygulanacak eğitim sisteminde, öğrenciler klinik tecrübelerini eğitimlerinin sonraki yıllarında değil, daha ilk günden hastane içerisinde yer alarak edineceklerini söyledi.
Mazanoğlu, “BAU TIP, mülakatla seçeceği öğrencilerine, yurt dışında hazırlık eğitimi ve Amerika’da klinik stajlar dahil burslar verecek. Mülakatlara katılan öğrenciler arasından seçilip üniversite sınavında da ilk 2.000’den yerleştirilen öğrenciler Türkiye’nin en iyi tıp eğitimini burslu olarak alabilecek. Nisan ayı içerisinde başlayacak mülakatların detayları BAU TIP Twitter sayfası ile www.bahcesehir.edu.tr adresinden duyurulacak” dedi.
 
BAU TIP BİR BİLGİ VE ORGANİZASYON AĞI OLARAK KURGULANDI
BAU TIP Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ise BAU TIP’ın diğer tıp fakültelerinden ilk farkının kurumsallaşmış bir üniversite ile kurumsallaşmış bir hastaneler grubunun işbirliği olduğunu, her açıdan olgunluğunu tamamlamış iki kurumun afiliyasyonu ile öğrencilere hem kendilerini ait hissedecekleri bir hastane hem de bir üniversitede aradıkları her ders ve faaliyeti bulabilecekleri bir üniversite ortamı olacağını dile getirerek, ayrıca BAU TIP’ı bir bilgi ve organizasyon ağı şeklinde kurguladıklarını, öğrencilerin eğitimlerini aldıkları sınırların Türkiye’nin sınırları değil bilimin sınırları ile şekilleneceğini söyledi.
 
BAU TIP mezunlarının sadece bugünün hastalarını tedavi etmeyeceğini, yarının hastalıklarının da çarelerini bulacağını belirten Kılıç, “BAU TIP aynı zamanda yetiştirmeyi öngördüğü mezunların birer bilim-insanı hekim olmaları için gerekli koşulları bir araya getiriyor. BAU TIP, bu doğrultuda öğrencilerin istek ve özelliklerine seçebilecekleri farklı program alternatifleri sunuyor. Öğrencilere sunulan program seçmeli yapı içerisinde üç seçenek sunuluyor: 6 yıl süren, üstün kaliteli hekim yetiştiren M.D. (Medical Doctor) programı; 6+1 yıl yurt dışında araştırma odaklı ve bir bilimsel dergide makale yayını öngören Araştırmacı-Hekim programı; son olarak ise dünyanın her yerinde bilim insanı-hekim olarak çalışmayı sağlayacak M.D. - PhD. Programı sunuluyor. Fakültedeki en başarılı öğrencilerin tercih edeceği bu program, normalde 4 ek yıl süren doktora programını 6 yıllık tıp eğitimi içinde başlatarak toplamda 6+2 yıl şeklinde oluyor, tıp fakültesini bitirip doktora derslerini de vermiş olan öğrenciler BAU TIP’ın yurt dışındaki ilişkili laboratuarlardan birinde doktora tezini yazıyor ve iki dereceyi daha kısa sürede almış olacak. Üç programda da küresel zihinsel gelişim BAU TIP için büyük önem arz ediyor. Bu nedenle tıp öğrencileri aynı zamanda felsefe, caz, sanat tarihi gibi alanlarda da BAU’nun ders zenginliğinden faydalanacaklar”dedi.
 
Prof. Dr. Türker Kılıç, BAU TIP öğrencilerinin Türkiye’nin en iyi öğrencileri olacağından, onlar için en iyi eğitimi sağlayacak öğretim üyelerini seçerken büyük özen gösterildiğini, hatta Türkiye’de ilk defa BAU’nun öğretim üyesi seçim kriteri olarak bilime katkı anlamına gelen h endeksinin kullanıldığını vurguladı. Bunun anlamı, BAU TIP’ın bilim insanı-hekim yetiştirecek öğretim üyelerinin de kendi bilimsel araştırmacılıklarına göre seçiliyor olmalarının artı olduğunu ekleyerek sözlerine şöyle devam etti:
BAU TIP ARAŞTIRMA MERKEZLERİ BİRER BİLİM YUVASI
“Öğretim üyeleri ve program seçmeli yapısının yanı sıra, BAU TIP, Göztepe Medical Park Hastanesi’nin yanında inşa etmiş olduğu Temel Tıp Bilimleri Binası ve onun bitişiğinde inşa edilmekte olan İleri Tıp Araştırmaları Merkezi ile Uygulamalı Tıp Araştırmaları Merkezleri ile dikkat çekici bir alan hazırladı. Bu merkezlerdeki laboratuarlarda Cenevre Üniversitesi’nde kalp-damar cerrahı Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, Yale Üniversitesi’nden beyin cerrahı Prof. Dr. Murat Günel gibi alanında en önde gelen isimlerin laboratuarları olacak, öğrenciler bu kişilerin yanında önemli tecrübeler edinecekler. Bu laboratuarlarda özellikle moleküler, kök hücre, nöro-genetik, kalp ve damar cerrahisi ile beyin tümörleri ve anjiyojenez alanlarında çığır açacak çalışmalar yapılacak. ‘Kampüsüm Dünya’ diyerek öğrencilerini yurtdışındaki kampüslerine ve yakın ilişkide olduğu ülkelere gönderen Bahçeşehir Üniversitesi, Tıp Fakültesi öğrencileri için de uluslararası olanaklar sağlıyor.  

BAU TIP’ta eğitim dili İngilizce olacak, BAU TIP öğrencileri İngilizce Hazırlık sınıfını Washington DC veya Toronto’daki kampüslerinde okuyabilecekler. Sonrasında Harvard, Yale, Stanford, Cenevre ve Florida gibi önemli üniversitelerdeki dünyaca tanınmış bilim insanlarının yanında tecrübe kazanacaklar. Kendilerini yetiştirmek istedikleri alanda dünyanın en önemli merkezlerine gönderilecek öğrenciler, yapacakları katkılar ile BAU TIP’ın Türk tıbbını marka haline getirme misyonunu yerine getirecekler.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv