Baygem Başarıya Doymuyor

  • 0
  • 1.084
Baygem Başarıya Doymuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BAYGEM), kurslarsonrası, Ygs ve Lys sınavı sonuçlarına göre üniversitelere yerleştirilenöğrenci oranıyla yeni bir rekora daha imza attı. Yüzde 100'lük başarıya yakınoranla özel kurumlar arasına girmeyi başaran baygem'de hem öğrencilerin hem deailelerin yüzü gülüyor.

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Türkiye'dedereceye giren başarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Bukapsamda Yükseköğretime Geçiş Sınavı 'na (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na(LYS) giren toplam 215 öğrenciden 208'i 180 puan barajını aşarak, 4 yıllıküniversitelere girme hakkı kazandı.

 

BAYRAKLI'NIN GURURU OLDULAR

Yüksekokul ve fakülteye giriş tercihi yapabilecek öğrencibaşarısını yüzde 100'e çıkaran ve ulusal dershaneler arasında başarıortalamasına göre ilk 5 arasında yer alan BAYGEM, başarının mutluluğunuyaşıyor.  Türkiye genelinde öncekisınavlarda da başarılar elde eden BAYGEM'in öğrencileri Bayraklı'nın da gururuoldu. Başarılarına bir yenisini daha ekleyen BAYGEM'de Lys sayısal puan türünegöre dersane birincisi 392 puan alan Hüseyin Barış Aktaş, Lys eşit ağırlık puantürüne göre dersane birincisi 351 puan alan Ezgi Tan, Lys sözel puan türünegöre ise dersane birincisi 450 puanlı Esra Çal oldu. Türkiye geneli başarısırası ise, 2 bin 388 olarak gerçekleşti. Buna göre Ygs Ve Lys'ye giren toplam215 öğrenciden 208'i 180 puan barajını aşarak 4 yıllık üniversiteleri tercihhakkı kazandı. Bu da Baygem'in başarı oranının yüzde 96.7 olmasını sağladı.

 

“EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

2009 yılında kurulduğu günden itibaren eğitime her konudadesteklerini sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'daöğrencilerin daha yukarıları hedeflemeye başladığına dikkat çekerek, "Bizeğitim konusunda, elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra daneler yapılması gerekiyorsa devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gençlik merkezindealdıkları eğitimlerden sonra üniversitelere yerleştiklerini görmek bizim enbüyük gurur, onur ve mutluluk kaynağımız oluyor. Bu yıl eğitim konusundayaklaşık bin 500 öğrenciye burs ve BAYGEM'de ise, yüzlerce  ailenin çocuklarına eğitimler vererek,imkanlarımız dahilinde destekte bulunuyoruz. Eğitime, dolayısıyla geleceğeyatırım yapıyoruz. Ümit ediyorum istedikleri bölümlere ve okullara yerleşirler.Tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi kutlarım" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv