Baygem'de 100'de 100 başarı

  • 0
  • 829
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, sunduğuücretsiz ve kaliteli eğitim sistemi kapsamında Türkiye'de dereceye girenbaşarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor. Lisans YerleştirmeSınavı'na (LYS) giren 188 öğrenciden 183'ü barajı geçerek 4 yıllıküniversitelere girme hakkı kazandı. 2 öğrenci ise ilk 2 bin kişi arasında yeraldı. Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, "Geleceğe yatırım yapmayadevam edeceğiz" dedi.

 

LYS'de ilk 2 bin arasına giren iki öğrenciden biri olanNahigan Bulut Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı makamında ziyaret etti.Sınavda bin 113'üncü olan Merve Doğan ise istediği üniversiteleri görmek üzereAnkara'da olduğu için ziyarete katılamazken, BAYGEM'in bu yılki başarısınınyüzde yüz olduğu belirtildi. LYS'ye giren 186 öğrenciden 183'ü 4 yıllıküniversitelere girebilme hakkı kazanırken, diğer 3 kişi ise yüksek okullarıtercih edebilecek. Ulusal dershanelerle yarışan BAYGEM'e desteklerin süreceğinive geleceğe yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Bayraklı BelediyeBaşkanı Hasan Karabağ, "Yaklaşık 700 ailenin ev bütçesine katkı sağlamışolduk. Öğrencilerimizin başarıları da doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor vebizleri gururlandırıyor" dedi.

 

Geleceğe yatırımadevam edeceğiz
Bayraklı'da öğrencilerin daha yukarıları hedeflemeyebaşladığına dikkat çeken Başkan Karabağ, "Biz eğitim konusunda, elimizdengelen desteği vermeye çalıştık. Bundan sonra da neler yapılması gerekiyorsadevam edeceğiz. Öğrencilerimizin gençlik merkezinde aldıkları eğitimlerdensonra üniversitelere yerleştiklerini görmek bizim en büyük gurur, onur vemutluluk kaynağımız oluyor.Bu yıl eğitim konusunda 1000 öğrenciye burs veBAYGEM'de ise, yaklaşık 700 ailenin çocuklarına eğitimler vererek imkanlarımızdahilinde destekte bulunduk. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Ümit ediyorumistedikleri bölümlere ve okullara yerleşirler. Tüm öğrencilerimizi veeğitmenlerimizi kutlarım" dedi.

 

Bayraklı'nın gururuoldular
Yüksekokul ve fakülteye giriş tercihi yapabilecek öğrencibaşarısını yüzde 100'e çıkaran ve ulusal dershaneler arasında başarıortalamasına göre ilk 5 arasında yer alan BAYGEM, başarının mutluluğunuyaşıyor. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerde yüksek puanlar alarakTürkiye genelinde başarılar elde eden öğrenciler Bayraklı'nın da gururu oldu.Bu kapsamda 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda bin 929'uncu olarak454 tam puan alan Nagihan Bulut ile Bin 113'üncü olarak 470 puan alan MerveDoğan ülkenin önde gelen üniversitelerinde okuma hakkı elde etti. Tercihlerkonusunda da BAYGEM'den rehberlik hizmeti alan öğrencilerden Nagihan Buluthukuk fakültesi okumak istediğini belirtirken, Merve Doğan'ın tercihi iseiletişim fakültesi veya tarih oldu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

Arşiv