Bayraklı, Ata’sını andı

  • 0
  • 683
Bayraklı, Ata’sını andı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde Bayraklı’da düzenlenen törenlerle anıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ resmi törenin yanı sıra vatandaşlar tarafından düzenlenen anma törenine de katıldı. Belediye tarafından ilçenin farklı noktalarında Atatürk için lokma döktürüldü.

Resmi tören Sevgi Yolu’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmaz Arslan anıta çelenk sundu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu ardından hep bir ağızdan İstiklal marşı söylendi.

SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
Başkan Karabağ, daha sonra vatandaşlar ve esnaf tarafından Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine katıldı. Buradaki törende Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de yer aldı. “Sevgili Atatürk’ü andığımız bu ortamı yaratan sizlere teşekkür ederim” diyerek sözlerine başlayan Karabağ, “Buradaki töreni halkımız düzenliyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünde Bayraklı tarih yazdı. Emeği geçenlere ve katılanlara sevgi saygılarımı bir kez daha sunuyorum. Üzülerek söyleyeyim ki Atatürk’ün görmek istemedi birçok şeyle bu dönemde karşı karşıyayız.  Atatürk Cumhuriyetini asla ‘Bir ölür bin doğarız’ sözünden yola çıkarak yıkılmayacak ve Atatürk’ün Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak.  Onu bir kez daha sevgi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. Karabağ, daha sonra Bayraklı Teknik ve Mesleki Lisesindeki anma programına katıldı.

LOKMA DÖKÜLDÜ
Bayraklı Sevgi Yolu, Gümüşpala heykel, Yeni Girne Pazaryeri, Manavkuyu Migros ve Çınar Kafe’de her sene olduğu gibi bu yıl da Atatürk için lokma döküldü. Başkan Karabağ, vatandaşlara lokma ikram etti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv