Bayraklı’da muhteşem Cumhuriyet Bayramı kutlaması

  • 0
  • 644
Bayraklı’da muhteşem Cumhuriyet Bayramı kutlaması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi tarafından Smyrna Meydanı’nda düzenlenenCumhuriyet Bayramı kutlaması uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek görüntülerinaltına imza atıldı. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde 1923 kişi aynı anda zeybekoynadı ardından da bir araya gelerek1923 rakamını oluşturdu.

İzmir’de Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kurtuluşunun 91.yıl dönümünde uzun yıllar unutulmayacak bir etkinlik gerçekleştirdi. BayraklıSmyrna Meydanı’nda saat 19.23’te 1923 kişi aynı anda zeybek oynadı ardından dabir araya gelerek 1923 rakamını oluşturdu. Etkinliği izlemeye gelen binlercekişi hep bir ağızdan 10. yıl marşını söylemesi ile alandaki coşku zirveyeçıktı.

HASAN TAHSİN’İN ÇOCUKLARI OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ

Etkinlik sonrası konuşan Bayraklı Belediye Başkanı HasanKarabağ, “Sizinle gurur duyuyorum harikaydınız. Sevgili Atatürk'ün son balodaoynadığı zeybeği İzmir'in ilk kurulduğu yerde Smyrna Meydanı'nda oynadınız.Emperyalizme karşı ulusal kurutuluş savaşımızı başlatan Hasan Tahsin'inçocukları olduğunuzu gösterdiniz. Ülkemizde bu günlerde üzerimizde oynananoyunları biliyorsunuz. Bu gericilerle bölücülerin hedefi ulu önder Atatürk'ünkurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ülkeyi bölmek isteyenler şunu unutmasın.Biz bu ülkeyi seviyoruz, asla böldürtmeyiz ve Cumhuriyet düşmanları asla buülkeyi zaptedemez” dedi.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE OLACAĞIZ!

“Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık” diyen Başkan Karabağ,“Binlerce şehidin kanlarıyla kurulan Cumhuriyet ve Türk bayrağı üzerindeki ayyıldız emperyalizme karşı kurtuluş savaşı veren başka ülkelere de örnekolmuştur. Ay yıldızlı Türk bayrağı sadece bir ırkın değil, insanlık onurunun,kurtuluşun sembolüdür. O bayrağa saygısızlık yapanlara buradan sesleniyorum.Burnunuzdan fitil fitil getiririz. Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum.Dernek gecelerinizde Atatürk resmini, Türk bayrağını asmıyorsanız, ben aslasizin gecelerinizde yokum. Bu ülkeyi din adına talan etmek isteyenler var.Dinimizi kullanarak, Atatürk düşmanlığı yapıyorlar. Geriye dönüp baksınlar.Kurtuluş savaşımızdan sonra yıkılan 1500-2000 camiyi onaran büyük önder Atatürkkendi adına yaptırdığı camiden sonra ilk meclisi kurmuş ve dualarla açmıştır.Eğer bu ülkeyi Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurtarmasaydıbugün kaç tane cami kalırdı? Her tarafımız kiliseler olurdu biliyorsunuz. BizOrtadoğu cumhuriyeti olmayacağız, biz bölünmüş Türkiye olmayacağız. Biz tambağımsız Türkiye olacağız” dedi.

 

DENİZ GEZMİŞ ÖRNEĞİ VERDİ

Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Deniz gezmişindediği gibi tam bağımsız Türkiye olacağız. Deniz Gezmiş sandalyesinitekmelerken. 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği, yaşasın tam bağımsızTürkiye' demiştir. Deniz Gezmiş, ölüme giden yurt sever 'yaşasın Kürdistanyaşasın Türkistan' dememiştir. 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' demiştir. Solcudiye bölünmüşlüğü savunanlara, 'solcuyum, ilericiyim' diye bölücülüğe teşvikedenlere Deniz Gezmiş'i örnek gösteriyorum. Bayrakları bayrak yapan üzerindekikandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır".

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv