Bayraklı’dan Akartürk geçti

  • 0
  • 1.986
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin son gününe Bedia Akartürk Konseriyle damga vurdu. Çiğdem Tunç geceye sunumuyla renk katarken, Akartürk muhteşem yorumuyla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ahenk kattı.
Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen gece Çiğdem Tunç’un sunumuyla başladı. Cumhuriyetin Kalesi İzmir’e gelmekten ve Bayraklı Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinliğini sunmaktan dolayı kendini çok mutlu hissettiğini dile getiren Tunç sunuculuğunun yanı sıra şarkıcılığını da konuşturarak üç tane şarkı seslendirdi. Dinleyicilerden alkış alan Tunç daha sonra sahneyi Bayraklı Belediyesi Folklor Eğitim Merkezi’nin folklorcularına bıraktı. BAYFEM folklorcuları Türkiye’nin çeşitli bölgelerine özgü sergiledikleri gösterileriyle alkış topladı. Folklorculardan sonra ise sahneyi ortaoyununun tanıdık siması aşuk ile maşuk aldı. Gösterileriyle 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olan aşuk ile maşuk salonu dolduran binlerce kişiyi hem güldürdü hem eğlendirdi.
 
Akartürk büyüledi
Gösterilerin ardından Çiğdem Tunç’un “Cumhuriyet Sanatçısı” diye nitelendirdiği Bedia Akartürk sahne aldı. Akartürk’ün sahneye çıkmasıyla tüm salon ayağa kalktı. İlk türküsünü alkışlar eşliğinde seslendiren Akartürk kendisine duyulan ilgiye teşekkür etti. Birbirinden güzel türkülerine tüm hızıyla devam eden Akartürk sesiyle yeri göğü inletti. Başkan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ Akartürk’ün kısa mola vermesini fırsat bilerek sahneye çıktı. Başkan Karabağ Akartürk’e, Bahriye Karabağ’da sunumlarından dolayı Çiğdem Tunç’a çiçek sundu.
 
Akartürk Halk Müziği Korosuna hoca oluyor
Muhteşem sesiyle gönüllerde taht kuran Akartürk’e teşekkürlerini ileten Başkan Karabağ, sanatçının bundan böyle Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosuna hoca olacağının müjdesini salondaki vatandaşlarla paylaştı. Böylesine büyük bir sesin aralarında olmalarından dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini kaydeden Başkan Karabağ, “Bedia Hanım biliyorsunuz Ödemiş, İzmirli. Cumhuriyet kadını ve sanatçısı. Bugün bizimle Cumhuriyet Bayramımızın kutlamalarında birlikte oldu. Nice 89 yıllara inşallah” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kütahyalı üç noktayla ne demek istedi?

Müzeler Haftası’nda etkinlik yağmuru

19 Mayıs’a coşkulu kutlama

Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

Buca'da rengarenk bayram kutlaması

19 Mayıs’a muhteşem kutlama

Arşiv