Bayraklı Korolarına taze kan

  • 0
  • 544
Bayraklı Korolarına taze kan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sergilediği başarılı performanslarla göz dolduran Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korosunun yeni üyeleri belirlendi. Yapılan seçmelere çok sayı aday katıldı. Jüri önünde ter döken adayların heyecanı yüzlerinden okunuyordu.

Türk Halk Müziği koro ses ve saz ekibi seçmelerine jüri olarak Makbule Kaya, Sabahattin Gülümser, Nuri Esentürk, Mükerrem Kemertaş yer aldı. Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binasında gerçekleştirilen seçmelere ilgi yoğun oldu. Koroya katılmak isteyenler söyleyecekleri türkülerle jüri karşısına çıktı. Yarışmacıları heyecanları yüzlerinden okunurken, adayların performansı göz doldurdu. Türküleri başarıyla seslendiren 22 kişi Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ekibine katıldı. Böylece yeni koristlerle birlikte koro 60 kişiye yükseldi.

Türk Halk Müziğinin ardından ertesi gün Türk Sanat Müziği Koro Ses ve Saz Ekibi seçmeleri gerçekleştirildi. Şef Dr. Halil Altınköprü gözetiminde yapılan seçmelerin sonunda 20 kişi koroya yeni ekip üyesi olarak katılırken korist sayısı 70’e yükseldi.  Etkinlik ve özel günlerde verdiği konserlerle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları bünyelerine kattığı yeni ekip arkadaşlarıyla daha da güçlendi. Kısa süre sonra çalışmalarına başlayacak olan koristler ise verecekleri konserleri iple çekiyor.

MERAKLA BEKLİYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bünyesinde korolara taze kan geldiğini belirterek, “Seçmeleri tamamladık. Şimdi arkadaşlarımız provalara başlayacak. Verecekleri ilk konseri merakla bekliyoruz. Korolarımız şimdiye kadar güzel ve beğenilen işlerin altına imza attı. Bundan sonra da böyle olacağına eminim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv