Bayraklı’nın kadınları bir arada

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde düzenlenen Üretici Kadın Fuarına Bayraklı Belediyesi’nin kadınları damgasını vurdu. Ele emeği göz nuru emeklerini sergileyen kadınları Başkan Hasan Karabağ yalnız bırakmadı.
 
Emekçi kadınlar günü kutlu olsun
Bayraklı’nın 25 semt merkezinde bin 500 bayana meslek edinme kursu verdiklerini dile getiren Başkan Hasan Karabağ, “Bayraklı’nın başarılı kadınları nakış, dikiş, ahşap boyama ve takı tasarım ve benzeri kurslardan öğrendiklerini bugün burada sergiliyor. Çok başarılı çalışmalar var. Bayraklı’da 3 ayrı noktada kurduğumuz stantlarda 250 kadınımız dönüşümlü olarak bu el emeklerini satarak kazanç sağlıyorlar. Bizlerde buna vesile oluyoruz. Tüm kadınlarımızın günleri kutlu olsun” dedi.
Başkan Karabağ Bayraklı Belediyesi standında kadınların emeklerini yakından inceledi. Kadınlarla sohbet eden Karabağ kendisine çevrilen ikramları geri çevirmedi. Başkan Bayraklı Belediyesi standına komşu olan Bornova, Buca ve Karşıyaka Belediyesi ve derneklerin stantlarını ve stantlarda görevli kadınları ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi, el emeği ürünlerden satın alarak derneklere yardımda bulundu    
 
Dünyanın yarısıyız
Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi üyesi kadınlar da Dünya Emekçi Kadınlar gününde bir araya geldi. Basın açıklamasını Kadın Meclisi Başkanı Saadet Çağlın ve yürütme kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. “Bu 8 Martta ‘Benim bedenim benim kararım’ demek için alanlardayız” diyen Bayraklı Kent Konseyi kadınları, “Kadının ve toplumun özgürlüğü, emeğimize sahip çıkmak için alanlardayız. Erkek devlet politikalarının bizim önümüze koyduğu sınırları tanımıyoruz. Bizler kadınız. Dünyanın yarısıyız ve dünyanın yarısı özgürleşene kadar bu alanları, bu sokakları terk etmiyoruz” dediler. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv