Bayraklı’nın tansiyonunu ölçtük

  • 0
  • 725
Bayraklı’nın tansiyonunu ölçtük
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, tansiyon hastalığı ile mücadelesini sürdürüyor. Belediyenin sağlık evlerine gelen vatandaşların tansiyonları ölçülüyor, sıkıntılı bir durumdan şüphelenilmesi durumunda sağlık çalışanları vatandaşları hastanelere yönlendirilerek takibe alıyor.
Verdiği ücretsiz sağlık hizmetleri ile adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi binlerce vatandaşın tansiyonunu ölçtü. Görevli sağlık personeli tarafından ölçülen tansiyonlarında düzensizlik görülen bin 524 kişinin tansiyonu takibe alınarak, hastanelerin kardiyoloji servislerine yönlendirildi. Görevliler özellikle hipertansiyon aday adayları ile yüksek tansiyon hastalarının dikkatli olması noktasında uyarılarda bulundu.  

GÜNÜMÜZÜN HASTALIĞI
Belediye olarak vatandaşın sağlığı ile yakından ilgilendiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Ücretsiz diş polikliniği hizmetimiz yoğun ilgi gördü. Birçok belediyeye bu konuda örnek olduk. Sağlık evlerimizde ayrıca poliklinik hizmeti vermeye devam ediyoruz. Engellilere, yaşlı ve hastalara yönelik ‘evde bakım’ hizmetimiz var. Doktorlarımız vatandaşımızın ayağına sağlık hizmeti götürüyor. Bunların dışında sağlık evlerimize gelen hemşerilerimizin tansiyonlarını ölçüyoruz. Anormallik gördüğümüz noktalarda sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızı hastanelere yönlendirip takibini yapıyor. Tansiyon bizler için şuanda en önemli problem. Birçok hastalığı tetiklediğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Arşiv