Bayram edecekler

  • 0
  • 814
Bayram edecekler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşları bubayramda da yalnız bırakmadı. 27 bin 685 aileye 200’er liralık yardım kararıalan Belediye, paraların 30 Eylül Salı gününden itibaren banka hesaplarındançekilebileceğini duyurdu. Bu yardımla piyasaya 5.5 milyon liralık nakit paranıngirecek olması, zor durumdaki esnafın da yüzünü güldürdü.

 

Sosyal belediyecilik konusunda çalışmalarıyla öne çıkanİzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşma geleneğinin sürdürülmesikonusunda büyük önem taşıyan “bayram destekleri”ni Kurban Bayramı’nda dasürdürüyor.

Bayram öncesinde İzmir metropolde ve yeni bağlanan Bergama,Kınık, Kiraz, Karaburun, Beydağ, Dikili, Ödemiş, Çeşme ve Tire ilçelerindeyaşayan 27 bin 685 “ihtiyaç sahibi” aileye toplam 5 milyon 537 bin liralık“Bayram yardımı” kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem yaşanacak olasıizdihamları hem de yardım yapılan vatandaşların teşhir edilmesini önlemekamacıyla, aile fertleri adına açılan banka hesaplarına 200’er TL yatırdı.Yardım almaya hak kazanan ailelere Belediye tarafından birer mektup yazılarakbilgilendirmede de bulunuldu.

 

Nasıl alacaklar?

İhtiyaç sahibi aileler, http://www.izmir.bel.tr adresinden“Kurban Bayramı yardımları” bölümünü tıklayıp T.C. kimlik numaralarını girerekyardım sorgulaması yapabilecek. Link, 29 Eylül Pazartesi günü öğleden sonraaktif olacak. Yardım almaya hak kazanan aileler, 30 Eylül Salı günündenitibaren, kendilerine bildirilen banka şubesine giderek adlarına açtırılan hesaptan200’er TL’lik bayram yardımlarını alabilecek. Yardıma muhtaç yaşlılar,engelliler, dar gelirliler ile şehit aileleri ve gazilerin yararlanacağı buyardımlar, bayram öncesinde kent ekonomisine ciddi bir hareketlilik degetirecek.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv