Baysem’den Lgs’de yine büyük başarı

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM) öğrencilerinin, Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’deki başarısı, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla bir kez daha yüzleri güldürdü.

  • 0
  • 339
Baysem’den Lgs’de yine büyük başarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM) öğrencilerinin, Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’deki başarısı, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla bir kez daha yüzleri güldürdü. 182 öğrenciden 180’i hayallerindeki Fen, Anadolu ve Anadolu Meslek liselerine yerleşmeye hak kazandı. BAYSEM bu sonuçlarla başarı oranını yüzde 99’a çıkardı.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) puanları 26 Haziran tarihinde ilan edilmişti. BAYSEM’de sınava giren 182 öğrenci, 02-13 Temmuz tarihleri arasında lise tercihlerini e-okul sistemi üzerinden yaptı. Yerleştirme sonuçlarına göre ise BAYSEM’de 180 öğrenci Fen, Anadolu ve Anadolu Meslek liselerine yerleşti. Böylece BAYSEM 2018 LGS’de yüzde 99’luk başarı sağladı. Bu kapsamda 6 Ağustos 2018 tarihinden itibaren yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları alınacak. 4 dönem halinde yapılacak olan nakil başvurularında öğrencilerin daha üst tercihlerindeki okullara yerleşme şansları da olacak. Nakil tercih başvuruları sürelerinde de BAYSEM rehberlik servisi, öğrencilere tercih danışmanlığı desteği sunacak.

‘TARİF EDİLEMEZ MUTLULUK’
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sonuçların açıklanacağı gün çocuklarımız ve aileleri kadar bizler de heyecanlı bir bekleyiş içinde oluyoruz. Bugün 182 öğrencimizden 180’i hayallerindeki okullara yerleşti. Çocuklarımız istedikleri liseleri kazandılar. Bu mutluluğun onlar için de bizim için de tarifi yok. Hepsine bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv