BBŞT İzmir sınırlarını aştı

  • 0
  • 1.620
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sezon başında kapalı gişe oynadığı “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” oyununu yarın(9 Nisan) Bursa’da sahneliyor. Daha önce de uluslararası ve ulusal festivallerden birçok davet alan BBŞT başarılarıyla dikkatleri çekiyor
 
İzmir’de Devlet Tiyatrosu’ndan sonra tek kadrolu oyuncusu bulunan tiyatro olan BBŞT’nin ünü İzmir sınırlarını aştı. BBŞT oyunlarını davetli olduğu pek çok ulusal ve uluslararası festivallerde sahneliyor. Bornova Belediyesi’nin tiyatrocuları , “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” adlı oyununu, 9 Nisan Pazartesi günü (yarın) saat 20.00’de Bursa Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 3. Nilüfer Uluslararası Tiyatro Festivali’nde sahneleyecek.  Bursa Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Bursa halkıyla buluşacak BBŞT,  diğer illerden gelen tiyatro ekipleriyle aynı sahneyi paylaşacak. BBŞT 2011 yılının Kasım ayında da aynı oyunla Ankara’da düzenlenen 16. Uluslararası Tiyatro Festivali (TAKSAV)’a katılmıştı.
 
BBŞT’nin bu yıl 20. sanat yılını kutladığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “BBŞT, Devlet Tiyatroları’ndan sonra İzmir’deki tek kurum tiyatrosu. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ortaya koyduğu bu çok değerli oyunların yanı sıra verdiği tiyatro eğitimleriyle de yeni arkadaşlarımızı sanata kazandırıyor.  Çocuk yaşta tiyatro kurslarına başlayan yurttaşlarımız, güzel sanatlar fakültelelerinde eğitimlerini tamamlayıp BBŞT’de yeteneklerini sergileme şansına da sahipler. Daha öncede uluslararası ve ulusal festivallerde İzmir ve Bornovamızı temsil eden BBŞT’nin oyunları, usta tiyatrocular tarafından beğeniyle takip ediliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.
 
Oyunun konusu
Bertolt Brecht’in eseri olan “Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi” oyununun yönetmenliğini  Hakan Taner Yıldırım yapıyor. Oyunda 1. Dünya Savaşı’nın ardından, ‘1929 Dünya Ekonomik Bunalımı’ sürecinde büyük şirketlerin çıkar savaşında oyuna gelerek suçlu durumuna düşen ve yargılanan bir belediye başkanının, aklanmak için çete lideri Arturo Ui ile işbirliği yapması anlatılıyor. Bu işbirliğinin sonunda,  Arturo Ui’nin hızla gelişen büyümesi, bu kez onun bir sömürü çarkı oluşturması ve karanlık işlerin karanlık ilişkilerle bir ülke kaderini nasıl değiştirebildiği anlatılıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv