BBŞT kış dönemi kursları başlıyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının yanında düzenlediği kurslarla da ilgi görüyor.

  • 0
  • 351
BBŞT kış dönemi kursları başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının yanında düzenlediği kurslarla da ilgi görüyor. Yaz dönemi kurslarını başarıyla tamamlayan BBŞT, kış dönemi tiyatro kurslarının da hazırlıklarını tamamladı. 
 
Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kış Dönemi kurslarının hazırlıklarını tamamladı. “Çocuk ve Gençlik Grubu” için eğitimler 6 Ekim tarihinde başlarken, “Yetişkin Grubu” kurs kayıtları ise  2 -18  Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek sınavın ardından 4 Kasım tarihinde de eğitimler başlayacak.
 
8 aylık eğitim 
Kursa katılan çocukların eğitimleri yaklaşık 8 ay sürecek. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı kurslarda tiyatro tarihi, beden eğitimi, ses çalışmaları ve oyunculuk teknikleri aktarılcak. Ayrıca kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkacak.  
 
Eğitim, kültür ve sanatta çok iddialı bir kent olduklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran BBŞT İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv