BBŞT sezona ‘Kuşlar’ oyunuyla başlıyor

  • 0
  • 618
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2012-2013 sezonunu muhteşem bir çocuk oyunuyla açıyor. 17 Ekim Çarşamba günü Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde ilk kez sahnelenecek “Kuşlar” oyunu için tüm hazırlıklar yapıldı. Bünyesinde barındırdığı profesyonel kadrolu oyuncularla dikkat çeken BBŞT, “Bu mutlu günümüzde” isimli oyunu ise Kasım ayında sahnelemeye başlayacak. Ayrıca sezon boyunca 17 kursiyer oyunu da sahnelenecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tüm tiyatroseverleri BBŞT’nin oyunlarını izlemeye davet etti 
 
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), geçtiğimiz sezonda sahnelediği büyük beğeni toplayan oyunlarından sonra, yeni sezonda yepyeni oyunlarla seyircilerin karşısına çıkıyor. Geçen dönem sahneye koyduğu ana kadro ve kursiyer oyunlarıyla 24 bin seyirci rakamına ulaşarak, kendi alanında kırılması zor bir rekora imza atan BBŞT, ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi’ni 24 kez, ‘Ermişler yada Günahkarlar’ı ise 18 kez sahnelemişti. BBŞT 2012-2013 sezonunu ise iddialı bir çocuk oyunuyla açıyor.
 
BBŞT, 17 Ekim’de ana kadronun sergilediği ‘Kuşlar’ adlı oyunla Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde, “Bu Mutlu Günümüzde” adlı oyunla ise Kasım ayının ilk haftası Uğur Mumcu Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde perdelerini açacak. Ayrıca 17 ayrı kursiyer oyunu da sahnelenecek. Bornova Belediyesi, başarılı oyunlarla seyircileri buluşturarak önemli bir kültür hizmetini yerine getirirken, geleceğin tiyatrocularını da yetiştiriyor. Bu sezonda da çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere yaklaşık 500 kursiyer BBŞT’de tiyatro eğitimi alacak.
 
Arzu Söğüt’ün yazdığı Kuşlar isimli oyunun yönetmenliğini Hakan Taner Yıldırım yapıyor. Müziklerini Utku Güçoğlu ve Gökay Kaçanoğlu’nun, dekor ve kostüm tasarımını Mehmet Ali Zeren’in yaptığı oyunda BBŞT’nin profesyonel oyuncuları rol alıyor. Kuşlar oyunu, Çamdibi Kapalı Pazaryeri üstündeki Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde her Çarşamba saat 11.00’de çocuklarla buluşacak. Tiyatroseverler rezervasyon ve bilgi için 388 29 64 numaralı telefonu arayabilecekler.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; BBŞT’nin perdelerini bir çocuk oyunuyla açmasının önemine değinerek, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sadece tiyatro gösterileriyle değil, çocuk ve gençlere tiyatroyu sevdirip öğreterek de çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Her yıl yüzlerce çocuk ve genç BŞT’nin açtığı kurslarda tiyatro eğitimi alıyor. Aldıkları eğitimin ardından oyunlarda da rol alarak profesyonel oyuncu olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. Gelecek nesilleri tiyaroyla buluşturan bir belediye olarak bu yıl sezon açılışını da bir oçcuk oyunuyla yapmak istedik. Geçmişti olduğu gibi bu yıl da seyircilerimizin yoğun bir ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv